Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Risipa de alimente trebuie stopată

Autor: Ilie Stoianvineri, 14 iunie, 2013

Ministrul Mediului şi Schimbării Climatice, Rovana Plumb, a participat, în 13 iunie 2013, la sediul M.A.D.R., la o primă rundă de discuţii cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin şi cu reprezentanţii industriei alimentare din România în vederea demarării unei strategii speciale de reducere a deşeurilor alimentare rezultate din lanţul de distribuţie al Mărilor Reţele Comerciale.

În debutul şedinţei ministrul Mediului a subliniat necesitatea organizării unor astfel de întâlniri care să genereze o strategie comună de reducere a risipei de alimente şi care să vină în sprijinul populaţiei ţării.

“Din această consultare vrem să demarăm o strategie clară, cu obiective şi direcţii strategice precise pentru România. Scopul nostru este să să ne atingem obiectivul la nivelul UE, de a încerca să reducem la jumătate risipa de alimente până în anul 2020. Trebuie să fim conştienţi că această risipă are un impact negativ atât asupra mediului, prin deşeurile generate cât şi prin modul în care utilizăm resursele. Cele două ministere doresc ca împreună să stabilească o astfel de strategie. Astăzi, la nivelul Uniunii Europene, avem o risipă de aproape 90 de milioane de tone de alimente anual, iar în România înregistrăm, în fiecare an, o risipă de 5 milioane de tone de alimente. Împreună trebuie să găsim acele soluţii ca să reducem această risipă.” a afirmat ministrul Rovana Plumb.

La eveniment au mai participat Achim Irimescu – secretar de stat în M.A.D.R., Viorel Morărescu – director general Direcţia Generală de Industrie Alimentară, reprezentanţi ai patronatelor şi ai Asociaţiei Române a Cărnii, APRIL, Romalimenta, Rompan. (Biroul de Relaţii cu Publicul şi Mass-Media al Ministerului Mediului)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...

Risipa de alimente trebuie stopată

Autor: vineri, 14 iunie, 2013

Ministrul Mediului şi Schimbării Climatice, Rovana Plumb, a participat, în 13 iunie 2013, la sediul M.A.D.R., la o primă rundă de discuţii cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin şi cu reprezentanţii industriei alimentare din România în vederea demarării unei strategii speciale de reducere a deşeurilor alimentare rezultate din lanţul de distribuţie al Mărilor Reţele Comerciale.

În debutul şedinţei ministrul Mediului a subliniat necesitatea organizării unor astfel de întâlniri care să genereze o strategie comună de reducere a risipei de alimente şi care să vină în sprijinul populaţiei ţării.

“Din această consultare vrem să demarăm o strategie clară, cu obiective şi direcţii strategice precise pentru România. Scopul nostru este să să ne atingem obiectivul la nivelul UE, de a încerca să reducem la jumătate risipa de alimente până în anul 2020. Trebuie să fim conştienţi că această risipă are un impact negativ atât asupra mediului, prin deşeurile generate cât şi prin modul în care utilizăm resursele. Cele două ministere doresc ca împreună să stabilească o astfel de strategie. Astăzi, la nivelul Uniunii Europene, avem o risipă de aproape 90 de milioane de tone de alimente anual, iar în România înregistrăm, în fiecare an, o risipă de 5 milioane de tone de alimente. Împreună trebuie să găsim acele soluţii ca să reducem această risipă.” a afirmat ministrul Rovana Plumb.

La eveniment au mai participat Achim Irimescu – secretar de stat în M.A.D.R., Viorel Morărescu – director general Direcţia Generală de Industrie Alimentară, reprezentanţi ai patronatelor şi ai Asociaţiei Române a Cărnii, APRIL, Romalimenta, Rompan. (Biroul de Relaţii cu Publicul şi Mass-Media al Ministerului Mediului)

Transavia controlează integral lanțul de producție
Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Transavia controlează integral lanțul de producție, ca urmare a investițiilor făcute în ultima perioadă, fapt care contribuie la menținerea companiei în poziția de lider al aviculturii românești. Primul pas a fost efectuat în anul 2011, când Transavia a înființat Divizia vegetală, devenind prima companie producătoare de carne din...

Khaled El Solh, Caroli Foods: Dorim o creștere de peste 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

”Dorim o creștere de peste 10 %, a declarat domnul Khaled El Solh, CEO al companiei Caroli Foods, într-un interviu acordat publicației Magazinul Progresiv, după ce, pentu anul trecut, a fost raportată o creştere de 20% a profitabilităţii, iar cifra de afaceri a depăşit pragul de 80 milioane euro în 2014. Referindu-se la evoluția...

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg, de opt ori mai mic decât, de exemplu, în Spania sau Franța. Din totalul consumului, doar 13% din peştele de pe piaţă este pescuit în apele româneşti sau crescut în fermele piscicole din ţara noastră. În condițiile în care 87 % din pește este importat, ajung în magazine...

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...