Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Robot pentru agricultură, din România, evidențiat în Germania

Autor: Meat MIlkluni, 30 iunie, 2014

În perioada 17 – 19 iunie 2014, la Bernburg – Strenzfeld, Germania, s-a desfăşurat a 12-a ediţie a campionatului de roboţi pentru agricultură “Field Robot Event”.

La concurs au participat 23 de echipe din 10 ţări, şi anume: Danemarca, Germania, Finlanda, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Slovenia, Republica Ceha şi Turcia. Echipa “Banat” a reprezentat din nou România la această ediţie, clasându-se pe locul 10. În acest an echipa “Banat” a participat pentru prima dată şi la proba “Free Style” unde a ocupat în final locul 8.

Concursul s-a desfăşurat în cadrul celei mai mari expoziţii de agricultură în aer liber din Europa, DLG-Feldtage, notează Agroinfo.

Echipa care a participat la campionatul din Germania a fost formată din studenţii: Almasan Cătălin – Facultatea de Agricultură – USAMVB Timişoara, Fitz Cristian – Leonard – Facultatea de Mecanică – UP Timişoara, Toth Eniko, Negirla Paul, Pisoiu Cătălin – Adrian, Balint Cristian şi Incicau Petre – Facultatea de Automatizări şi Calculatoare – UP Timişoara. Coordonatori: Prof. Dr. ing. Tucu Dumitru şi S.l. dr. ing. Nanu Sorin de la UP Timişoara, Ing. Căiuş Simandan şi Conf. Dr. ing. Bungescu Sorin – USAMVB Timişoara.

Este al treilea an consecutiv când Echipa BANAT participă la acest concurs internaţional de anvergură în domeniul Roboţilor pentru agricultură, lucru apreciat de către organizatori şi juriu. Echipa BANAT merge mai departe şi se gândeşte să realizeze pentru anul viitor un alt robot mult mai performant cu care să concureze.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...