Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rolul cheie al organizației EBLEX privind exporturile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 3 iulie, 2013

Potrivit The Meat Site, rolul pe care îl are EBLEX în dezvoltarea pieței de export pentru a ajuta la creșterea economică a fost evidențiat de către Ministrul Agriculturii din UK, David Heath MP în cadrul unei conferințe importante din industria de profil.
Vorbind printr-un mesaj video preînregistrat, la cea de-a noua Conferința anuală pentru export EBLEX, domnul Heath a declarat ca Marea Britanie a fost înaintea UE-27 în ceea ce privește exporturile către țările din afara UE și că acesta a fost doar începutul.
Valoarea exporturilor de carne din Marea Britanie către țările din afara UE a crescut cu aproximativ 80% între 2009 și 2012, în timp ce în UE-27 în total a crescut cu aproximativ 75%.

Domnul Heath a declarat: „Aceasta arată marele potențial pe care îl avem în acest sector de creștere economică bazată pe export și aș dori să mulțumesc  Consiliului pentru Dezvoltare a Agriculturii și Horticulturii (AHDB) și EBLEX pentru toate lucrările pe care le fac în acest domeniu. ”

El a subliniat, de asemenea, rolul vital al alimentelor și agriculturii pentru economie, cu o piață internă prosperă și potențial de creștere economică bazată pe export.
Jean-Pierre Garnier, director export EBLEX, a declarat: „Ne bucurăm pentru cuvintele Ministrului referitor la munca noastră și rolul pe care îl avem la export.  Dezvoltarea de noi piețe de export a fost, și continuă să fie, un domeniu-cheie de lucru al EBLEX. În special, am deschis mai mult de 60 de piețe din afara UE pentru carnea de vită și miel din august 2010, și vom continua să lucrăm cu industria pentru a valorifica noi oportunități pentru acest sector”.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...