Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rolux și Bioprod fac performanță cu exportul de melci

Autor: Meat MIlkmarți, 18 februarie, 2014

Procesatorii de carne de melc Rolux din Haţeg (Hunedoara) şi  Bioprod din Avrig (Sibiu) se numără printre primii 20 de exportatori de preparate din carne din economie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, la zece luni.

În primele 11 luni ale anului trecut, exporturile de carne de melc procesată s-au ridicat la 4,5 milioane de euro, în creştere cu 2,2% faţă de întreg anul 2012. Firmele locale au livrat la extern circa 724 de tone de carne de melc la un preţ mediu de 6,2 euro/kilogram, noteaza Ziarul financiar.

„Producţia merge în totalitate la export pentru că în România nu există o piaţă pentru astfel de produse. Noi expotrăm către compania-mamă din Franţa şi ei trimit la rândul lor către alte pieţe, o mare parte ajungând în Germania“, a explicat Simona Roşu, administratorul Rolux, cu afaceri de 2,7 mil. euro anul trecut din procesarea cărnii de melc.

Exporturile de carne de melc reprezintă însă doar o mică parte din afacerile făcute în străinătate de procesatorii locali de carne. În ultimii nouă ani exporturile de mezeluri şi preparate din carne au crescut de nouă ori şi au depăşit anul trecut pragul de 100 de milioane de euro. Cei mai mari exportatori sunt Convenience Prod (Johann Gierlinger), Transavia (Ioan Popa) şi Aldis Călăraşi (familia Naghi).(Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...