Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romalimenta despre Anuga 2013

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 16 octombrie, 2013

ANUGA 2013, cea mai mare si importanta manifestare expozitionala de profil la nivel mondial si-a desfasurat editia din acest an in perioada 5-9 octombrie, in cadrul centrului expozitional Koelnmesse, Koln, Germania. Incepand cu data de 5 octombrie 2013 un numar de 6777 expozanti din circa 100 de tari au fost prezente  in centrul expozitional din Koln, numarul acestora fiind in crestere comparativ cu ultima editie Anuga desfasurata in 2011. Targul se desfasoara in intreg centrul expozitional, alcatuit din 11 pavilioane specializate, pe o suprafata totala de 284 000 mp, fiind al cincilea ca marime din lume.

La editia din acest  an Romania a participat cu 58 firme expozante pe o suprafata totala de expunere de 677,5 mp, in 3 pavilioane specializate, participare asigurata prin Programul  de promovare a exportului, program finantat de bugetul de stat si realizat de catre Ministerul Economiei. Cele 58 de firme expozante se regasesc functie de specificul fiecareia in 3 din cele 11 pavilioane ale expozitiei, astfel:

 

Meat, hala 9.1 (27 firme: Aaylex Distribution, Agrisol International, Agro Cosm Fan, Ana&Cornel, Andromi Com, Angst Ro, Avicarvil, Avis Lipia, Carmistin, Caroli Foods Group, Comnilis Prod, Cosm-Fan Carmangerie, Edenia Foods Products, Elit, Eurofarm IMF, Europrod, Galli Gallo Select, Ion  Mos, Industrialzarea carnii Kosarom, Ladrisi Group, Mariflor Prodcom, Olimp, Salsi, Scandia Romana, Smart Scop Management, Tigrino Grup, Vascar)

 

 

Fine Food, hala 11.1 (19 firme: Alex&Comp, Apiprodex, Artesans del Sucre, Certinvest, Conserv Buftea, Ecofruct, Edri Trading, Fralvil, Gherda Management, Kandia Dulce, Kaola, Pan Food, Procer Company, Annabella Fabrica de Conserve Raureni, Romaqua Group, Romdil, Tano Prod Impex, Unilact Transilvania, Vladalex)

 

Bread&Bakery, hala 2.2 (12 firme: Amylon, Boromir, Derpan, Kalpo, Lidas, Natural, Pambac, Panovia Prod, Pop Industry, Rommac Trade, Sam Mills, Sam Trade)

 

 

 

Comparativ cu ultima editie Anuga desfasurata in 2011 unde Romania a participat cu 31 firme expozante,  editia din acest an vine cu aproape o dublare a numarului de firme participante, ceea ce ofera o imagine mult mai vizibila Romaniei.

Pentru toate firmele expozante Anuga a constituit un prilej de a se intalni cu actualii parteneri de afaceri, insa si o oportunitate de a atrage noi parteneri  si de a intra pe piata produselor agroalimentare atat din Germania cat si din alte tari UE sau din afara UE.

Din partea oficialitatilor romane, la deschiderea oficiala a targului ne-au onorat cu prezenta secretari i de stat Manuel Donescu (Ministerul Economiei) si Valentin Soneriu (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale),  precum si reprezentanti ai ANSVSA si ai Departamentului de Comert Exterior din cadrul Ministerului Economiei. De asemenea, am avut onoarea de a fi vizitati de catre domnul Dr.Guenther Horzetzky, secretar de stat la Ministerul pentru Economie, Energie, Industrie, Intreprinderi Mijlocii si Meserii din landul Renania de Nord – Westfalia.

In data de 6 octombrie a avut loc intalnirea oficialitatilor romane cu dl. Friedhelm Dornseifer, Presedinte al Asociatiei Federale Germane a Comertului cu produse alimentare, urmand a se stabili in zilele urmatoare o serie de contacte pentru firmele romanesti cu distribuitorii germani.

Pe aceasta cale dorim sa multumim tuturor celor implicati in buna organizare si desfasurare a editiei Anuga din acest an: Ministerul Economiei reprezentat de dl Director general adjunct Cristian Cutas, BPCE Bonn, prin dna Consilier Mihaela Simion, organizatorilor si reprezentantului Koelnmesse in Romania, dna Roberta Moldoveanu si nu in ultimul rand, firmelor expozante pentru nivelul ridicat la care si-au pregatit participarea la acest important eveniment. Multumim tuturor pentru intreg sprijinul acordat.(Romalimenta)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...