Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romalimenta salută proiectul ANPC privind campaniile promoţionale

Autor: meatmilkluni, 2 septembrie, 2019

(Comunicat) Federaţia Romalimenta este adepta regulilor clare, aplicate obiectiv, nediscriminator, care sa dezvolte competitivitatea industriei alimentare romanesti, marindu-i cota de piaţa prin implinirea asteptarilor consumatorilor si prin respectarea intereselor acestora.

 

Unul din domeniile de maxim interes pentru noi il reprezintă actualizarea legislaţiei privind comercializarea alimentelor si informarea corecta a consumatorilor, in acest sens, Romalimenta fiind un partener constant de dialog cu autoritățile.

 

Iata de ce Romalimenta saluta Proiectul ce tocmai a fost postat pe site-ul ANPC, pe care il apreciaza ca fiind capabil a rezolva una dintre problemele majore cu care ne confruntam, si anume găsirea unei soluții pentru produsele care au făcut obiectul unei campanii promoționale, poartă pe ambalaj mesajele respectivei campanii, insă sunt rămase la raft după terminarea perioadei de campanie.

 

Scoaterea de la raft a acestor produse, care sunt absolut corespunzătoare din perspectiva calității și a siguranței alimentare, imediat după terminarea perioadei campaniei, are consecințe semnificative, inclusiv in ccea ce privește risipa alimentară.

 

Soluţia propusa prin acest act permite producatorilor si comercianţilor sa continue comercializarea acestora in condiţiile stricte ale aprobarii prealabile din partea autoritaţii si ale afisarii corespunzatoare la raft.

 

Prin aceasta procedura, castigul este triplu: consumatorii sunt informați corect, complet și vizibil, autoritatea are controlul in timp real al campaniilor promoționale, iar producatorii si comercianţii isi reduc pierderile.

 

Proiectul ANPC soluţioneaza aceasta problema pe cat de simplu, pe atat de eficace si, de aceea, il consideram un model de acţiune al autoritaţilor, care trebuie sa aiba permanent in vedere protecţia populaţiei si, concomitent, buna funcţionare a economiei.

 

Presedinte                                                  Director executiv

Sorin Minea                                             Mihai Visan

Moştenitorii pot încasa renta viageră dacă depun actele până pe 15 octombrie
Autor: meatmilk  /   joi, 5 septembrie 2019

(Comunicat) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că la data de 02 septembrie 2019 s-a încheiat termenul de depunere a documentelor pentru plata rentei viagere.   Persoana desemnată din cadrul Centrului judeţean al APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, va verifica conformitatea...

La Bucureşti a avut loc conferinţa “Politica Agricolă Comună-Pezent şi viitor”
Autor: meatmilk  /   luni, 2 septembrie 2019

(Comunicat) Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în data de 29 august 2019 la Conferința cu tema ”Politica Agricolă Comună – Prezent și viitor”, organizată la București, de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, din cadrul Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare...