Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romalimenta solicita un control strict al produselor traditionale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile statului ar trebui sa exercite un control mai riguros in sfera produselor traditionale, pentru a limita prezenta pe piata a marfurilor falsificate, dar si pentru a asigura o fiscalizare corecta in acest segment de activitate, a declarat presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara, Sorin Minea.

In comunitatea europeana exista doua mari categorii de producatori: cei autorizati de stat sa-si vanda marfurile atat in tara de baza, cat si in strainatate, pe langa ei desfasurandu-si activitatea si producatorii inregistrati.

Acestia din urma nu isi pot comercializa marfurile oriunde, ci numai in zona de productie, statul limitand si cantitatea maxima scoasa la vanzare. In Romania, nu exista niciun fel de control in acest domeniu, ceea ce face ca numarul produselor traditionale comercializate in tara noastra sa fie de peste 2.500, in timp ce in intreaga comunitate europeana nu exista mai mult de 1.000 de produse de acest tip, a declarat presedintele ROMALIMENTA.

Astfel, Sorin Minea considera ca autoritatile statului, respectiv Ministerul Agriculturii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), trebuie sa exercite un control mai riguros asupra produselor traditionale.

In primul rand, trebuie sa existe o evidenta clara a tuturor produselor traditionale prezente in comert, iar in paralel sa se ia masuri referitoare la limitarea cantitatii de marfuri scoasa la vanzare, dar si a ariei de vanzare.

De asemenea, produsele de acest tip trebuie sa fie expuse doar in cadrul targurilor de profil, organizate in general in week-end, si nicidecum in mod constant in raioanele supermarketurilor si ale hypermarketurilor, a mai spus Sorin Minea.

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...