Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romalimenta solicita un control strict al produselor traditionale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile statului ar trebui sa exercite un control mai riguros in sfera produselor traditionale, pentru a limita prezenta pe piata a marfurilor falsificate, dar si pentru a asigura o fiscalizare corecta in acest segment de activitate, a declarat presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara, Sorin Minea.

In comunitatea europeana exista doua mari categorii de producatori: cei autorizati de stat sa-si vanda marfurile atat in tara de baza, cat si in strainatate, pe langa ei desfasurandu-si activitatea si producatorii inregistrati.

Acestia din urma nu isi pot comercializa marfurile oriunde, ci numai in zona de productie, statul limitand si cantitatea maxima scoasa la vanzare. In Romania, nu exista niciun fel de control in acest domeniu, ceea ce face ca numarul produselor traditionale comercializate in tara noastra sa fie de peste 2.500, in timp ce in intreaga comunitate europeana nu exista mai mult de 1.000 de produse de acest tip, a declarat presedintele ROMALIMENTA.

Astfel, Sorin Minea considera ca autoritatile statului, respectiv Ministerul Agriculturii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), trebuie sa exercite un control mai riguros asupra produselor traditionale.

In primul rand, trebuie sa existe o evidenta clara a tuturor produselor traditionale prezente in comert, iar in paralel sa se ia masuri referitoare la limitarea cantitatii de marfuri scoasa la vanzare, dar si a ariei de vanzare.

De asemenea, produsele de acest tip trebuie sa fie expuse doar in cadrul targurilor de profil, organizate in general in week-end, si nicidecum in mod constant in raioanele supermarketurilor si ale hypermarketurilor, a mai spus Sorin Minea.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...