Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romalimenta solicita un control strict al produselor traditionale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile statului ar trebui sa exercite un control mai riguros in sfera produselor traditionale, pentru a limita prezenta pe piata a marfurilor falsificate, dar si pentru a asigura o fiscalizare corecta in acest segment de activitate, a declarat presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara, Sorin Minea.

In comunitatea europeana exista doua mari categorii de producatori: cei autorizati de stat sa-si vanda marfurile atat in tara de baza, cat si in strainatate, pe langa ei desfasurandu-si activitatea si producatorii inregistrati.

Acestia din urma nu isi pot comercializa marfurile oriunde, ci numai in zona de productie, statul limitand si cantitatea maxima scoasa la vanzare. In Romania, nu exista niciun fel de control in acest domeniu, ceea ce face ca numarul produselor traditionale comercializate in tara noastra sa fie de peste 2.500, in timp ce in intreaga comunitate europeana nu exista mai mult de 1.000 de produse de acest tip, a declarat presedintele ROMALIMENTA.

Astfel, Sorin Minea considera ca autoritatile statului, respectiv Ministerul Agriculturii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), trebuie sa exercite un control mai riguros asupra produselor traditionale.

In primul rand, trebuie sa existe o evidenta clara a tuturor produselor traditionale prezente in comert, iar in paralel sa se ia masuri referitoare la limitarea cantitatii de marfuri scoasa la vanzare, dar si a ariei de vanzare.

De asemenea, produsele de acest tip trebuie sa fie expuse doar in cadrul targurilor de profil, organizate in general in week-end, si nicidecum in mod constant in raioanele supermarketurilor si ale hypermarketurilor, a mai spus Sorin Minea.

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...