Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romania – locul doi in europa la efectivul de ovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, Romania se situeaza pe locul al doilea in Europa din punct de vedere al efectivelor de oi, iar in acest an va exporta numai din judetul Sibiu 400.000 de miei, adica 80% din total, majoritatea spre vestul Europei, dar si spre tari arabe.
Cu toate acestea, oierii sibieni sunt nemultumiti ca autoritatile romane nu ii ajuta sa exporte in Turcia, cea mai profitabila piata de consum de carne de miel, unde producatorii romani spera de ani de zile sa dea lovitura, a declarat Marcel Andrei, presedintele Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Ovine si Caprine din judetul Sibiu.

De la noi din judet, vor fi 500.000 de miei, din care vor pleca la export 400.000. (…) Nemtii au devenit consumatori de carne de miei, iar noi tintim piata germana, pentru ca suntem pe locul doi in Europa la efectivele pe care le avem. Mieii sibieni nu merg la export doar pe piata europeana, ci si pe cea araba. Noi trimitem spre Bulgaria si Iordania, dar nu putem exporta in Turcia. In Turcia, mieii din Romania nu pot sa tranziteze decat pe calea aerului. Medicii sunt stat in stat. Ar fi o piata foarte buna pentru noi, Turcia, a precizat Marcel Andrei.

Acesta spune ca cei 400.000 de miei sunt exportati de marii producatori de miei din judetul Sibiu, de nevoie, pentru ca romanii consuma carnea de miel doar de Paste, si consumul este in scadere, proportional cu puterea de cumparare.
Daca strainii vor consuma 80% din mieii din judetul Sibiu, sibienii, bucurestenii si pitestenii se vor bucura de restul de 100.000 de miei, proveniti de la micii producatori.

De unde provine carnea pentru kfc romania?
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Capital informeaza ca, la un eveniment organizat de KFC Romania in cinstea deciziei de a pastra sandvisul Brazer in meniul permanent, reprezentantii lantului de restaurante si-au declarat intentia de a inaugura mai multe spatii de tip drive-through si de a aduce noi produse in meniul romanesc. In prezent, KFC Romania are trei restaurante...

Tulpina noua a virusului h1n2 poate fi transmisa pe calea aerului
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

O descoperire neasteptata si alarmanta a fost facut de o echipa internationala de virusologi, condusa de dr.Robert Webster, de la St. Jude Children’s Research Hospital din Memphis, Tennessee, informeaza financiarul.ro. Cercetatorii au descoperit o noua tulpina a virusului H1N2 in tesutul pulmonar al porcilor obisnuiti, potrivit Proceedings...