Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania – locul doi in europa la efectivul de ovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, Romania se situeaza pe locul al doilea in Europa din punct de vedere al efectivelor de oi, iar in acest an va exporta numai din judetul Sibiu 400.000 de miei, adica 80% din total, majoritatea spre vestul Europei, dar si spre tari arabe.
Cu toate acestea, oierii sibieni sunt nemultumiti ca autoritatile romane nu ii ajuta sa exporte in Turcia, cea mai profitabila piata de consum de carne de miel, unde producatorii romani spera de ani de zile sa dea lovitura, a declarat Marcel Andrei, presedintele Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Ovine si Caprine din judetul Sibiu.

De la noi din judet, vor fi 500.000 de miei, din care vor pleca la export 400.000. (…) Nemtii au devenit consumatori de carne de miei, iar noi tintim piata germana, pentru ca suntem pe locul doi in Europa la efectivele pe care le avem. Mieii sibieni nu merg la export doar pe piata europeana, ci si pe cea araba. Noi trimitem spre Bulgaria si Iordania, dar nu putem exporta in Turcia. In Turcia, mieii din Romania nu pot sa tranziteze decat pe calea aerului. Medicii sunt stat in stat. Ar fi o piata foarte buna pentru noi, Turcia, a precizat Marcel Andrei.

Acesta spune ca cei 400.000 de miei sunt exportati de marii producatori de miei din judetul Sibiu, de nevoie, pentru ca romanii consuma carnea de miel doar de Paste, si consumul este in scadere, proportional cu puterea de cumparare.
Daca strainii vor consuma 80% din mieii din judetul Sibiu, sibienii, bucurestenii si pitestenii se vor bucura de restul de 100.000 de miei, proveniti de la micii producatori.

Piata aditivilor furajeri in crestere cu 3,5 miliarde de euro
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform unui raport al Transparency Market Research, preluat de Meat & Poultry, daca in 2011 piata aditivilor destinati pentru hrana animalelor era evaluata la 13,5 miliarde dolari, in urmatorii sase ani valoarea acesteia va creste cu 4 miliarde dolari. Potrivit Transparency Market Research, in perioada 2011-2018 piata aditivilor furajeri va...

Angst a lansat noul brand reteta originala
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

De curand, Angst a lansat un nou brand de preparate din carne, Reteta Originala, cu intentia directa de a se individualiza o data in plus, prin calitatea produselor. Amintirea ospetelor de alta data i-a indemnat pe tehnologii de la Angst sa puna in valoare Reteta Originala a unora dintre cele mai cautate preparate de carne, reconstruind retete...