Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania a exportat 40% din grau si 17% din porumb

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sfidand anuntata criza alimentara, Romania a exportat, in 2010, 40% din grau si 17% din porumb, anunta money.ro. Exporturile de grau si porumb ale Romaniei se orienteaza, cu precadere, catre Europa dar si catre tari din Asia de Sud-Est. Ungaria si Bulgaria acopera majoritatea importurilor noastre de grau si porumb.

Productia totala de grau de anul trecut a fost de 5,7 milioane de tone. Cea de porumb a fost impresionanta – peste 9 milioane de tone propulsand Romania intre primii 10 producatori mondiali.

Desi cele mai mari cantitati s-au livrat in tari europene interesant este ca in top 5 exporturi gasim tari precum Coreea de Sud, Bangladesh ori Filipine. Exporturile noastre de grau din primele 11 luni ale anului trecut au contabilizat 2,36 milioane de tone, care au adus 360 de milioane de euro in tara.

Importurile de grau din primele 11 luni al anului au fost de 686.000 de tone, cea mai parte parte provenind din Ungaria si Bulgaria. Valoarea totala a graului importat a fost de 108 milioane de euro.

Situatia importurilor de porumb este oarecum similara aceleasi doua tari Bulgaria si Ungaria acoperind aproape toata cantitatea ceruta la intern. Tot porumbul importat a atins 378.000 de tone in valoare de 82 milioane de euro. Aproape jumatate din exporturile noastre de porumb, care totalizeaza 1,66 milioane de tone, ajung in Coreea de Sud. Alte tari de export mai sunt Turcia, Spania ori Siria.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...