Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romania a exportat 40% din grau si 17% din porumb

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sfidand anuntata criza alimentara, Romania a exportat, in 2010, 40% din grau si 17% din porumb, anunta money.ro. Exporturile de grau si porumb ale Romaniei se orienteaza, cu precadere, catre Europa dar si catre tari din Asia de Sud-Est. Ungaria si Bulgaria acopera majoritatea importurilor noastre de grau si porumb.

Productia totala de grau de anul trecut a fost de 5,7 milioane de tone. Cea de porumb a fost impresionanta – peste 9 milioane de tone propulsand Romania intre primii 10 producatori mondiali.

Desi cele mai mari cantitati s-au livrat in tari europene interesant este ca in top 5 exporturi gasim tari precum Coreea de Sud, Bangladesh ori Filipine. Exporturile noastre de grau din primele 11 luni ale anului trecut au contabilizat 2,36 milioane de tone, care au adus 360 de milioane de euro in tara.

Importurile de grau din primele 11 luni al anului au fost de 686.000 de tone, cea mai parte parte provenind din Ungaria si Bulgaria. Valoarea totala a graului importat a fost de 108 milioane de euro.

Situatia importurilor de porumb este oarecum similara aceleasi doua tari Bulgaria si Ungaria acoperind aproape toata cantitatea ceruta la intern. Tot porumbul importat a atins 378.000 de tone in valoare de 82 milioane de euro. Aproape jumatate din exporturile noastre de porumb, care totalizeaza 1,66 milioane de tone, ajung in Coreea de Sud. Alte tari de export mai sunt Turcia, Spania ori Siria.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...