Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania a exportat 40% din grau si 17% din porumb

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sfidand anuntata criza alimentara, Romania a exportat, in 2010, 40% din grau si 17% din porumb, anunta money.ro. Exporturile de grau si porumb ale Romaniei se orienteaza, cu precadere, catre Europa dar si catre tari din Asia de Sud-Est. Ungaria si Bulgaria acopera majoritatea importurilor noastre de grau si porumb.

Productia totala de grau de anul trecut a fost de 5,7 milioane de tone. Cea de porumb a fost impresionanta – peste 9 milioane de tone propulsand Romania intre primii 10 producatori mondiali.

Desi cele mai mari cantitati s-au livrat in tari europene interesant este ca in top 5 exporturi gasim tari precum Coreea de Sud, Bangladesh ori Filipine. Exporturile noastre de grau din primele 11 luni ale anului trecut au contabilizat 2,36 milioane de tone, care au adus 360 de milioane de euro in tara.

Importurile de grau din primele 11 luni al anului au fost de 686.000 de tone, cea mai parte parte provenind din Ungaria si Bulgaria. Valoarea totala a graului importat a fost de 108 milioane de euro.

Situatia importurilor de porumb este oarecum similara aceleasi doua tari Bulgaria si Ungaria acoperind aproape toata cantitatea ceruta la intern. Tot porumbul importat a atins 378.000 de tone in valoare de 82 milioane de euro. Aproape jumatate din exporturile noastre de porumb, care totalizeaza 1,66 milioane de tone, ajung in Coreea de Sud. Alte tari de export mai sunt Turcia, Spania ori Siria.

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...