Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania a incasat din exporturile de bovine 38 milioane de euro, in primele cinci luni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania a incasat din exporturile de bovine peste 38 de milioane de euro, in primele cinci luni din 2010, de aproape noua ori mai mult decat sumele platite pentru importul de animale vii din aceasta specie, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) privind comertul cu produse agroalimentare.

Animalele vii din specia bovina au fost exportate atat in tarile comunitare, cat si in cele extracomunitare, si au depasit cantitatea 19.426 tone, in timp ce importurile au fost de numai 986,4 tone.

Potrivit datelor MADR, in primele cinci luni din acest an, Romania a mai exportat 8.933 tone de oi si capre vii, in valoare de 21,1 milioane de euro. Importurile de oi si capre au totalizat doar 20,3 tone, in perioada de referinta, fiind in suma de 63.042 euro.

In privinta porcilor vii, Romania are deocamdata interdictie la export din cauza evolutiei pestei porcine clasice, in timp ce importurile au depasit 20,4 milioane de euro, suma care a adus pe piata romaneasca peste 11.477 tone de animale vii din specia porcina.

Potrivit aceleiasi surse, in perioada mentionata, au mai plecat pe piata externa cai, magari, catari si bardoti vii, in valoare de 815.592 euro, respectiv 664,6 tone, si a importat 3,4 tone de animale vii din aceasta categorie, in suma de 81.946 euro.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...