Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania a incasat din exporturile de bovine 38 milioane de euro, in primele cinci luni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania a incasat din exporturile de bovine peste 38 de milioane de euro, in primele cinci luni din 2010, de aproape noua ori mai mult decat sumele platite pentru importul de animale vii din aceasta specie, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) privind comertul cu produse agroalimentare.

Animalele vii din specia bovina au fost exportate atat in tarile comunitare, cat si in cele extracomunitare, si au depasit cantitatea 19.426 tone, in timp ce importurile au fost de numai 986,4 tone.

Potrivit datelor MADR, in primele cinci luni din acest an, Romania a mai exportat 8.933 tone de oi si capre vii, in valoare de 21,1 milioane de euro. Importurile de oi si capre au totalizat doar 20,3 tone, in perioada de referinta, fiind in suma de 63.042 euro.

In privinta porcilor vii, Romania are deocamdata interdictie la export din cauza evolutiei pestei porcine clasice, in timp ce importurile au depasit 20,4 milioane de euro, suma care a adus pe piata romaneasca peste 11.477 tone de animale vii din specia porcina.

Potrivit aceleiasi surse, in perioada mentionata, au mai plecat pe piata externa cai, magari, catari si bardoti vii, in valoare de 815.592 euro, respectiv 664,6 tone, si a importat 3,4 tone de animale vii din aceasta categorie, in suma de 81.946 euro.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...