Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romania a incasat din exporturile de bovine 38 milioane de euro, in primele cinci luni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania a incasat din exporturile de bovine peste 38 de milioane de euro, in primele cinci luni din 2010, de aproape noua ori mai mult decat sumele platite pentru importul de animale vii din aceasta specie, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) privind comertul cu produse agroalimentare.

Animalele vii din specia bovina au fost exportate atat in tarile comunitare, cat si in cele extracomunitare, si au depasit cantitatea 19.426 tone, in timp ce importurile au fost de numai 986,4 tone.

Potrivit datelor MADR, in primele cinci luni din acest an, Romania a mai exportat 8.933 tone de oi si capre vii, in valoare de 21,1 milioane de euro. Importurile de oi si capre au totalizat doar 20,3 tone, in perioada de referinta, fiind in suma de 63.042 euro.

In privinta porcilor vii, Romania are deocamdata interdictie la export din cauza evolutiei pestei porcine clasice, in timp ce importurile au depasit 20,4 milioane de euro, suma care a adus pe piata romaneasca peste 11.477 tone de animale vii din specia porcina.

Potrivit aceleiasi surse, in perioada mentionata, au mai plecat pe piata externa cai, magari, catari si bardoti vii, in valoare de 815.592 euro, respectiv 664,6 tone, si a importat 3,4 tone de animale vii din aceasta categorie, in suma de 81.946 euro.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...