Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania a primit unda verde la exportul de carne de porc in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va putea exporta in Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2010, carne de porc, dupa ce a primit aprobarea CE, ceea ce va permite accesul produselor autohtone pe piata comunitara.

Livrarile de carne din tara noastra au fost interzise de mai multi ani, din cauza aparitiei a numeroase focare de pesta porcina clasica. Odata cu oprirea vaccinarii animalelor din unitatile industriale de crestere, UE permite reluarea exporturilor de carne proaspata si produse care contin acest tip de carne provenita din zonele neafectate de pesta porcina.

Romania va fi monitorizata in continuare de Comisia Europeana, in ciuda avizului favorabil primit recent, urmand ca, la inceputul anului 2010, sa aiba loc mai multe inspectii comunitare in tara noastra, pentru a urmari mai departe evolutia pestei porcine clasice dupa oprirea vaccinarii, precum si capacitatea unitatilor de procesare aprobate, de a implementa sistemul lohn in conditii de siguranta si transparenta.

Autoritatile locale au cerut de mai multe ori la Bruxelles ca, incepand cu 1 ianuarie 2010, unitatile de procesare a carnii de porc care prelucreaza carne provenita din zonele europene neafectate oficial de pesta porcina clasica, sa poata livra pe piata unica europeana produse purtand marci romanesti. Conditia aprobarii acestora a fost capacitatea de a demonstra trasabilitatea carnii materie prima si a productiei destinate exportului. In urma celor discutate, Romania a trimis Comisiei Europene solicitarea oficiala privind deblocarea exporturilor la sfarsitul lunii octombrie 2009.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...