Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania a primit unda verde la exportul de carne de porc in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va putea exporta in Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2010, carne de porc, dupa ce a primit aprobarea CE, ceea ce va permite accesul produselor autohtone pe piata comunitara.

Livrarile de carne din tara noastra au fost interzise de mai multi ani, din cauza aparitiei a numeroase focare de pesta porcina clasica. Odata cu oprirea vaccinarii animalelor din unitatile industriale de crestere, UE permite reluarea exporturilor de carne proaspata si produse care contin acest tip de carne provenita din zonele neafectate de pesta porcina.

Romania va fi monitorizata in continuare de Comisia Europeana, in ciuda avizului favorabil primit recent, urmand ca, la inceputul anului 2010, sa aiba loc mai multe inspectii comunitare in tara noastra, pentru a urmari mai departe evolutia pestei porcine clasice dupa oprirea vaccinarii, precum si capacitatea unitatilor de procesare aprobate, de a implementa sistemul lohn in conditii de siguranta si transparenta.

Autoritatile locale au cerut de mai multe ori la Bruxelles ca, incepand cu 1 ianuarie 2010, unitatile de procesare a carnii de porc care prelucreaza carne provenita din zonele europene neafectate oficial de pesta porcina clasica, sa poata livra pe piata unica europeana produse purtand marci romanesti. Conditia aprobarii acestora a fost capacitatea de a demonstra trasabilitatea carnii materie prima si a productiei destinate exportului. In urma celor discutate, Romania a trimis Comisiei Europene solicitarea oficiala privind deblocarea exporturilor la sfarsitul lunii octombrie 2009.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...