Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania a primit unda verde la exportul de carne de porc in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va putea exporta in Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2010, carne de porc, dupa ce a primit aprobarea CE, ceea ce va permite accesul produselor autohtone pe piata comunitara.

Livrarile de carne din tara noastra au fost interzise de mai multi ani, din cauza aparitiei a numeroase focare de pesta porcina clasica. Odata cu oprirea vaccinarii animalelor din unitatile industriale de crestere, UE permite reluarea exporturilor de carne proaspata si produse care contin acest tip de carne provenita din zonele neafectate de pesta porcina.

Romania va fi monitorizata in continuare de Comisia Europeana, in ciuda avizului favorabil primit recent, urmand ca, la inceputul anului 2010, sa aiba loc mai multe inspectii comunitare in tara noastra, pentru a urmari mai departe evolutia pestei porcine clasice dupa oprirea vaccinarii, precum si capacitatea unitatilor de procesare aprobate, de a implementa sistemul lohn in conditii de siguranta si transparenta.

Autoritatile locale au cerut de mai multe ori la Bruxelles ca, incepand cu 1 ianuarie 2010, unitatile de procesare a carnii de porc care prelucreaza carne provenita din zonele europene neafectate oficial de pesta porcina clasica, sa poata livra pe piata unica europeana produse purtand marci romanesti. Conditia aprobarii acestora a fost capacitatea de a demonstra trasabilitatea carnii materie prima si a productiei destinate exportului. In urma celor discutate, Romania a trimis Comisiei Europene solicitarea oficiala privind deblocarea exporturilor la sfarsitul lunii octombrie 2009.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...