Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România, acuzată că a exportat carne de pui cu salmonella

Autor: Ilie Stoianvineri, 9 august, 2013

Peste trei tone de carne de pui contaminată cu salmonella ar fi fost exportate din România în mai multe ţări din Europa, ajungând în Grecia, Germania, Austria, Olanda, Anglia şi Macedonia. Lotul de 3,4 tone de carne de pui a fost exportat în Germania în luna martie, acelaşi lot fiind disponibil şi în România, însă autorităţile sanitare au precizat că testele din perioada respectivă nu au indicat vreo infestare.

Alerta a plecat din Germania, iar anchetatorii din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) demarând cercetările la producătorul român de carne. „Într-adevăr e vorba despre o notificare din partea autorităților germane, legată de o cantitate de 3,4 tone de carne de piept de pui, a anun’at, ieri, postul de televiziune B1. Dumnealor au găsit, în urma prelevării unor probe în iulie, un rezultat pozitiv de salmonella. Acest lot a fost exportat în Germania în luna martie. Din acelaşi lot a fost distribuită carne şi în Romania în luna martie şi nu a fost semnalat încă nici un caz de pozitivitate. Producătorul are buletine de conformitate în care nu s-a semnalat prezenţa salmonellei”, a declarat directorul ANSVSA, Liviu Rusu.

În urma investigaţiilor, autorităţile au afirmat că infestarea cu salmonella nu s-a produs în România. „Noi nu putem să ştim ce s-a întâmplat din martie, de când a fost exportat acest lot în Germania până în iulie, când a fost prelevată proba. Putea să treacă prin zeci de intermediari sau să fie depozitat în condiții necorespunzătoare”, a mai precizat Rusu.(Mai multe, pe www.b1.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...