Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania ar putea returna fonduri sapard de 13,9 mil. € catre ce

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana ar putea propune Romaniei returnarea a pana la 13,96 milioane de euro din sumele incasate prin programul SAPARD dupa ce au fost semnalate o serie de nereguli la platile realizate in 2004 si 2005.

Propunerea a fost subiectul unui proces de conciliere intre partea romana si Comisie, in urma caruia a rezultat, in luna octombrie 2008, o propunere de corectii financiare de 13,96 milioane euro, potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Corectiile financiare recomandate Romaniei in anii 2004 si 2005 au fost prevazute intr-un raport de activitate al Directiei Generale pentru Agricultura a Comisiei Europene, publicat anul trecut. „Privind anii 2004 si 2005, se intrevad corectii financiare in cadrul procedurii de lichidare a conturilor pentru o suma de 21,44 milioane de euro, pentru a acoperi riscul bugetului comunitar ca urmare a deficientelor privind licitatiile publice pentru implementarea masurii de infrastructura rurala. Suma exacta de recuperat depinde totusi de rezultatul procedurii de conciliere, aflata in desfasurare”, arata raportul.

Programul SAPARD vizeaza dezvoltarea infrastructurii rurale, iar beneficiare sunt autoritatile locale care au intocmit proiecte de investitii. Pentru contractarea lucrarilor au fost derulate licitatii publice.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...