Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania ar putea returna fonduri sapard de 13,9 mil. € catre ce

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana ar putea propune Romaniei returnarea a pana la 13,96 milioane de euro din sumele incasate prin programul SAPARD dupa ce au fost semnalate o serie de nereguli la platile realizate in 2004 si 2005.

Propunerea a fost subiectul unui proces de conciliere intre partea romana si Comisie, in urma caruia a rezultat, in luna octombrie 2008, o propunere de corectii financiare de 13,96 milioane euro, potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Corectiile financiare recomandate Romaniei in anii 2004 si 2005 au fost prevazute intr-un raport de activitate al Directiei Generale pentru Agricultura a Comisiei Europene, publicat anul trecut. „Privind anii 2004 si 2005, se intrevad corectii financiare in cadrul procedurii de lichidare a conturilor pentru o suma de 21,44 milioane de euro, pentru a acoperi riscul bugetului comunitar ca urmare a deficientelor privind licitatiile publice pentru implementarea masurii de infrastructura rurala. Suma exacta de recuperat depinde totusi de rezultatul procedurii de conciliere, aflata in desfasurare”, arata raportul.

Programul SAPARD vizeaza dezvoltarea infrastructurii rurale, iar beneficiare sunt autoritatile locale care au intocmit proiecte de investitii. Pentru contractarea lucrarilor au fost derulate licitatii publice.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...