Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania ar putea returna fonduri sapard de 13,9 mil. € catre ce

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana ar putea propune Romaniei returnarea a pana la 13,96 milioane de euro din sumele incasate prin programul SAPARD dupa ce au fost semnalate o serie de nereguli la platile realizate in 2004 si 2005.

Propunerea a fost subiectul unui proces de conciliere intre partea romana si Comisie, in urma caruia a rezultat, in luna octombrie 2008, o propunere de corectii financiare de 13,96 milioane euro, potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Corectiile financiare recomandate Romaniei in anii 2004 si 2005 au fost prevazute intr-un raport de activitate al Directiei Generale pentru Agricultura a Comisiei Europene, publicat anul trecut. „Privind anii 2004 si 2005, se intrevad corectii financiare in cadrul procedurii de lichidare a conturilor pentru o suma de 21,44 milioane de euro, pentru a acoperi riscul bugetului comunitar ca urmare a deficientelor privind licitatiile publice pentru implementarea masurii de infrastructura rurala. Suma exacta de recuperat depinde totusi de rezultatul procedurii de conciliere, aflata in desfasurare”, arata raportul.

Programul SAPARD vizeaza dezvoltarea infrastructurii rurale, iar beneficiare sunt autoritatile locale care au intocmit proiecte de investitii. Pentru contractarea lucrarilor au fost derulate licitatii publice.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...