Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România asigură asistență Know-How, basarabenilor

Autor: Meat MIlkvineri, 30 mai, 2014

Specialiștii români sprijină cu asistență know-how fermierii din Basarabia, iar rezultatele se văd. S-au apucat de crescut produse agricole ecologice, după ce au participat la un seminar organizat în cadrul unui proiect câștigat de Universitatea Agrară din Iași. Este vorba despre mai mulți fermieri din Republica Moldova care susțin că au avut multe de învățat de la partenerii lor de peste Prut. Banii pentru cursuri, circa 40.000 de euro, au fost oferiți Universității din fonduri europene. Iar instituția a decis să îi împartă cu agricultorii de la noi.

„A fost o experiență utilă pentru agricultorii noștri. Produsele ecologice sunt o noutate pentru piața moldovenească, de aceea era important să îi instruiască cineva pe fermierii noștri despre cum trebuie crescute produsele ecologice, care se bucură de tot mai multă popularitate în Uniunea Europeană”, afirmă Iurie Vrabie, președintele Asociației producătorilor agricoli din Ungheni, Călărași și Nisporeni „Uncalnis”, informează Agrointel.

După încheierea cursurilor care au durat 18 luni, mai mulți fermieri din regiune s-au și pus pe treabă.  „Chiar dacă nu există încă proiecte din România de finanțare a agricultorilor din Republica Moldova, aceste cursuri sunt foarte importante. Ele schimbă atitudinea agricultorilor noștri față de munca lor. Îi fac să înțeleagă că agricultura nu mai trebuie privită ca o îndeletnicire, ci ca o afacere. În plus, ca să poți rezista concurenței, trebuie să te instruiești”, a explicat Vrabie cotidianului Național  din Moldova. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...