Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România cere oficial deblocarea exportului de porci vii

Autor: Maria Demetriadluni, 6 iunie, 2016

Azi, România cere, Comisiei Europene, deblocarea exportului de porci vii în spaţiul comunitar prin trecerea ţării în anexa I a Deciziei europene, ceea ce va oferi producătorilor români posibilitatea de a intra şi pe alte pieţe din afara Uniunii Europene.

 

Acest subiect va fi prezentat şi susţinut de către ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Sigurana Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş, care se vor întâlni cu comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vyentis Andriukaitis.

 

Achim Irimescu a declarat că discuţiile cu comisarul european vor viza şi măsurile luate de România în privinţa unor boli care evoluează în apropiere de graniţele ţării, respectiv a pestei porcine africane şi a dermatozei nodulare contagioase a bovinelor, precum şi despre sistemului de ecarisare.

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...