Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România, a doua mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE

Autor: Meat MIlkvineri, 4 iulie, 2014

(Agerpres) Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 10,3% în luna mai, comparativ cu perioada similară din 2013, aceasta fiind a doua mare creştere înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene după Luxemburg (16,7%), arată datele prezentate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerţul cu amănuntul a urcat cu 0,7%, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat o creştere de 1,2%. Comerţul cu amănuntul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 2,1%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au urcat cu 0,4%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Luxemburg (16,7%), România (10,3%), Ungaria (5%), Lituania (4,6%) şi Estonia (4,2%) iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Slovenia (minus 2,4%), Austria şi Polonia (ambele cu minus 2%), Finlanda şi Germania (ambele cu minus 0,6%).

În luna mai 2014 comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a rămas stabil în zona euro şi a înregistrat o scădere de 0,1% în Uniunea Europeană, România înregistrând a doua mare creştere din UE. Comerţul cu amănuntul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,2%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0,7%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Portugalia (2,9%), România (1,9%) şi Malta (1,6%) iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Letonia (minus 3%), Slovenia (minus 2,9%) şi Estonia (minus 1,5%).

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...