Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romania e restanta la procesarea carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, citand postul Antena satelor, Romania a ramas in urma in ceea ce priveste industria alimentara si nu a reusit sa intre pe piata europeana, deoarece nu a folosit fondurile europene alocate, a declarat, joi, 14 iulie a.c., secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Tanczos Barna, in cadrul conferintei pe tema agriculturii organizate de Institutul Bancar Roman.

Dupa 20 de ani de tranzitie, ajungem ca, in 2011, sa cautam solutii pentru crearea de relatii intre agricultori si banci. Suntem ramasi in urma in ceea ce priveste industria alimentara.
Acest lucru s-a intamplat dupa aderarea noastra la Uniunea Europeana, deoarece multe dintre abatoare nu erau conforme. Nu am reusit sa intram pe piata europeana a produselor alimentare pentru ca nu am folosit aceste fonduri.

N-am reusit sa dezvoltam acea industrie pe care am omorat-o. Exportam din ce in ce mai mult, insa exportam produse primare animalele vii, a afirmat Tanczos Barna, citat de Agerpres, iar datele recente ale Ministerului Agriculturii confirma acest lucru.

Potrivit datelor APDRP, pe Masura 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, de la lansarea PNDR si pana in luna iunie a.c. au fost depuse un numar total de 1.242 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 1.264,3 mil. euro, din care 329 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 292,1 mil. euro, au fost depuse in sesiunea de depunere din acest an, care a avut loc in perioada 1-31 martie 2011.

Din totalul proiectelor depuse, au ramas contractate 498 proiecte cu o valoare nerambursabila de 508,2 mil. euro (87,4 % din alocare) si au fost facute plati de 96,3 mil. euro, pentru 209 proiecte.

Pana acum au fost finalizate 54 de proiecte, cu o valoare publica de 20,1 mil. euro, iar 41 proiecte in valoare de 37,5 mil. euro au fost reziliate.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...