Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România exportă mai mult bovine vii decât vită procesată

Autor: Ilie Stoianmarți, 5 martie, 2013

Scandalul cărnii de cal, care ţine de două săptămâni în prim-plan industria alimentară europeană, a adus în lumină exporturile româneşti de carne de vită după ce România a fost acuzată iniţial ca fiind sursa fraudei.

Situaţia este cu atât mai dramatică cu cât exporturile agricole româneşti au fost trase într-un scandal printr-un segment de produs care nu reprezintă aproape nimic în valoarea totală a exporturilor, afirmă Ziarul financiar.

Într-o analiză efectuată de publicația menționată, se evidențiază faptul că, din păcate, România exportă de șase ori mai multe bovine vii pentru carne, față de cantitatea și valoarea cărnii de vită procesată, fapt care probează incapacitatea sectorului de procesare de a fi performant și eficient la nivel internațional.

Principalele piețe pe care se exportă produse din carne de vită sunt Uniunea Europeană și o parte a țărilor arade, dar valoarea este extrem de mică, ea atingând de abia 4,3 milioane de euro pe an. (Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...