Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România, gazdă a Conferinţei ONU despre securitatea alimentară

Autor: Meat MIlkvineri, 7 martie, 2014

(MADR) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va găzduila Bucureşti cea de a 29-a Conferinţă Regională pentru Europa (ERC) a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură / FAO şi lucrările celei de a 38-a sesiune a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO (ECA), evenimente ce se vor desfăşura între 1 şi 4 aprilie 2014.

„Conferinţa regională FAO este principalul forum şi organism de conducere care convine asupra priorităţilor comune în regiunea noastră în domeniul agriculturii, silviculturii, pescuitului şi dezvoltării rurale. Aceasta permite miniştrilor şi reprezentanţilor din diferite agenţii guvernamentale să discute şi să decidă asupra politicilor, care sunt importante pentru toate ţările din vestul Europei până la cele mai estice, precum Tadjikistan sau Kazakhstan”, informează MADR. Problema risipei de alimente şi a deşeurilor alimentare vor fi subiecte central ale agendei pe parcursul evenimentului.

„Informaţiile prezentate ţărilor membre vor ameliora înţelegerea cauzelor ce conduc la pierderea produselor alimentare în regiune. Rezultate preliminare arată faptul că principalul motiv în producerea deşeurilor alimentare sunt consumatorii care cumpără produse alimentare cu termen de valabilitate mare.

Acest lucru conduce la o creştere a mărfii nevândute şi astfel la alimente irosite care ar fi fost de altfel perfect comestibile. Multe campanii de sensibilizare pentru reducerea risipei alimentare în aceste ţări au fost lansate pentru a aborda condiţiile locale specifice, care contribuie la risipa de alimente”, explică Ministerul Agriculturii. Potrivit instituţiei, între 29 şi 31 martie 2013, vor avea loc consultările ONG-urilor şi a societăţii civile din Europa şi Asia Centrală. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...