Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania importa par de porc si de mistret, intestine si vezici de animale, fildes si carapace de broasca testoasa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Par de porc si de mistret, intestine si vezici de animale, fildes si carapace de broasca testoasa sunt doar cateva dintre produsele aflate in statisticile Ministerului Agriculturii referitoare la comertul international al Romaniei cu produse agroalimentare, informeaza site-ul capital.ro, citand Agerpres.

Desi aceste produse nu se afla in topul importurilor, in primele cinci luni ale anului au fost aduse in tara 1.908 tone de intestine, vezici si stomacuri de animale, in valoare de 16,7 milioane de euro, 1.069 de tone de piei de pasari si alte parti de pasari acoperite cu pene in suma de peste sase milioane de euro si sapte tone de mate, pentru care s-au platit 16.206 euro.

De asemenea, de pe piata externa au mai fost aduse 16 tone de par de porc sau de mistret, par de bursuc si alte sorturi de par pentru perii, in valoare de 186.311 euro.

Potrivit datelor MADR, Romania a mai cheltuit in primele cinci luni ale anului 56.356 euro pentru 166 de tone de oase si coarne prelucrate si neprelucrate, peste 4.600 de euro pentru trei tone de fildes si carapace de broasca testoasa, oase si fanoane de balena (n.r. placi cornoase aflate in locul dintilor), peste 565.600 euro pentru 104,4 tone de corali si alte minerale similare, precum si 3.132 de euro pentru 101 kilograme de chihlimbar cenusiu, castoreum, zibeta, mosc (n.r. substante secretate de glandele unor animale, utilizate in cosmetica si farmacie).

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...