Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania importa par de porc si de mistret, intestine si vezici de animale, fildes si carapace de broasca testoasa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Par de porc si de mistret, intestine si vezici de animale, fildes si carapace de broasca testoasa sunt doar cateva dintre produsele aflate in statisticile Ministerului Agriculturii referitoare la comertul international al Romaniei cu produse agroalimentare, informeaza site-ul capital.ro, citand Agerpres.

Desi aceste produse nu se afla in topul importurilor, in primele cinci luni ale anului au fost aduse in tara 1.908 tone de intestine, vezici si stomacuri de animale, in valoare de 16,7 milioane de euro, 1.069 de tone de piei de pasari si alte parti de pasari acoperite cu pene in suma de peste sase milioane de euro si sapte tone de mate, pentru care s-au platit 16.206 euro.

De asemenea, de pe piata externa au mai fost aduse 16 tone de par de porc sau de mistret, par de bursuc si alte sorturi de par pentru perii, in valoare de 186.311 euro.

Potrivit datelor MADR, Romania a mai cheltuit in primele cinci luni ale anului 56.356 euro pentru 166 de tone de oase si coarne prelucrate si neprelucrate, peste 4.600 de euro pentru trei tone de fildes si carapace de broasca testoasa, oase si fanoane de balena (n.r. placi cornoase aflate in locul dintilor), peste 565.600 euro pentru 104,4 tone de corali si alte minerale similare, precum si 3.132 de euro pentru 101 kilograme de chihlimbar cenusiu, castoreum, zibeta, mosc (n.r. substante secretate de glandele unor animale, utilizate in cosmetica si farmacie).

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...