Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania importa par de porc si de mistret, intestine si vezici de animale, fildes si carapace de broasca testoasa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Par de porc si de mistret, intestine si vezici de animale, fildes si carapace de broasca testoasa sunt doar cateva dintre produsele aflate in statisticile Ministerului Agriculturii referitoare la comertul international al Romaniei cu produse agroalimentare, informeaza site-ul capital.ro, citand Agerpres.

Desi aceste produse nu se afla in topul importurilor, in primele cinci luni ale anului au fost aduse in tara 1.908 tone de intestine, vezici si stomacuri de animale, in valoare de 16,7 milioane de euro, 1.069 de tone de piei de pasari si alte parti de pasari acoperite cu pene in suma de peste sase milioane de euro si sapte tone de mate, pentru care s-au platit 16.206 euro.

De asemenea, de pe piata externa au mai fost aduse 16 tone de par de porc sau de mistret, par de bursuc si alte sorturi de par pentru perii, in valoare de 186.311 euro.

Potrivit datelor MADR, Romania a mai cheltuit in primele cinci luni ale anului 56.356 euro pentru 166 de tone de oase si coarne prelucrate si neprelucrate, peste 4.600 de euro pentru trei tone de fildes si carapace de broasca testoasa, oase si fanoane de balena (n.r. placi cornoase aflate in locul dintilor), peste 565.600 euro pentru 104,4 tone de corali si alte minerale similare, precum si 3.132 de euro pentru 101 kilograme de chihlimbar cenusiu, castoreum, zibeta, mosc (n.r. substante secretate de glandele unor animale, utilizate in cosmetica si farmacie).

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...