Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania importa par de porc si de mistret, intestine si vezici de animale, fildes si carapace de broasca testoasa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Par de porc si de mistret, intestine si vezici de animale, fildes si carapace de broasca testoasa sunt doar cateva dintre produsele aflate in statisticile Ministerului Agriculturii referitoare la comertul international al Romaniei cu produse agroalimentare, informeaza site-ul capital.ro, citand Agerpres.

Desi aceste produse nu se afla in topul importurilor, in primele cinci luni ale anului au fost aduse in tara 1.908 tone de intestine, vezici si stomacuri de animale, in valoare de 16,7 milioane de euro, 1.069 de tone de piei de pasari si alte parti de pasari acoperite cu pene in suma de peste sase milioane de euro si sapte tone de mate, pentru care s-au platit 16.206 euro.

De asemenea, de pe piata externa au mai fost aduse 16 tone de par de porc sau de mistret, par de bursuc si alte sorturi de par pentru perii, in valoare de 186.311 euro.

Potrivit datelor MADR, Romania a mai cheltuit in primele cinci luni ale anului 56.356 euro pentru 166 de tone de oase si coarne prelucrate si neprelucrate, peste 4.600 de euro pentru trei tone de fildes si carapace de broasca testoasa, oase si fanoane de balena (n.r. placi cornoase aflate in locul dintilor), peste 565.600 euro pentru 104,4 tone de corali si alte minerale similare, precum si 3.132 de euro pentru 101 kilograme de chihlimbar cenusiu, castoreum, zibeta, mosc (n.r. substante secretate de glandele unor animale, utilizate in cosmetica si farmacie).

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...