Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania: importator net de peste si produse din peste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Recolta.eu, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, a participat in perioada 19 – 21 martie 2012 la Consiliul de Ministri organizat la Bruxelles. In cadrul intalnirilor s-a discutat propunerea de reforma a Politicii Comune in domeniul Pescuitului (PCP). Ministrul Stelian Fuia a sustinut mentinerea pescuitului costier si a acvaculturii pentru ca Romania sa profite de potentialul piscicol detinut.

Romania este importator net de peste si produse din peste, asa ca avem tot interesul de a valorifica acvacultura, pentru ca exista potential, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, intr-un briefing de presa sustinut la sediul Comisiei Europene.

Incurajarea acvaculturii ar presupune introducerea sectorului in cadrul politicii comune pe pescuit si finantarea lui din fonduri europene. Astfel, ar putea fi sustinut si pescuitul in rauri sau lacuri deoarece in prezent, acvacultura din cadrul PCP se refera doar la acvacultura marina. Acest punct de vedere e sustinut de toate statele membre UE care nu au iesire la mare.

Ministrul roman al agriculturii a avut o intalnire bilaterala cu Maria Damanaki, Comisarul European pentru Afaceri Maritime si Pescuit, in cadrul careia s-a discutat despre implementarea Programului Operational pentru Pescuit si accesul la resurse in Marea Neagra. Comisarul Damanaki a aratat ca sustine eforturile Romaniei pentru deblocarea platilor in cadrul POP.

Ministrul Stelian Fuia a subliniat interesul Romaniei pentru finantarea europeana a acvaculturii de apa dulce din Romania. Discutiile celor doua parti vor continua saptamana viitoare, cand Comisarul European va vizita Rominia, in perioada 28 – 29 martie 2012.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...