Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romania: importator net de peste si produse din peste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Recolta.eu, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, a participat in perioada 19 – 21 martie 2012 la Consiliul de Ministri organizat la Bruxelles. In cadrul intalnirilor s-a discutat propunerea de reforma a Politicii Comune in domeniul Pescuitului (PCP). Ministrul Stelian Fuia a sustinut mentinerea pescuitului costier si a acvaculturii pentru ca Romania sa profite de potentialul piscicol detinut.

Romania este importator net de peste si produse din peste, asa ca avem tot interesul de a valorifica acvacultura, pentru ca exista potential, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, intr-un briefing de presa sustinut la sediul Comisiei Europene.

Incurajarea acvaculturii ar presupune introducerea sectorului in cadrul politicii comune pe pescuit si finantarea lui din fonduri europene. Astfel, ar putea fi sustinut si pescuitul in rauri sau lacuri deoarece in prezent, acvacultura din cadrul PCP se refera doar la acvacultura marina. Acest punct de vedere e sustinut de toate statele membre UE care nu au iesire la mare.

Ministrul roman al agriculturii a avut o intalnire bilaterala cu Maria Damanaki, Comisarul European pentru Afaceri Maritime si Pescuit, in cadrul careia s-a discutat despre implementarea Programului Operational pentru Pescuit si accesul la resurse in Marea Neagra. Comisarul Damanaki a aratat ca sustine eforturile Romaniei pentru deblocarea platilor in cadrul POP.

Ministrul Stelian Fuia a subliniat interesul Romaniei pentru finantarea europeana a acvaculturii de apa dulce din Romania. Discutiile celor doua parti vor continua saptamana viitoare, cand Comisarul European va vizita Rominia, in perioada 28 – 29 martie 2012.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...