Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania, locul 2 in ue la preturile alimentelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform recolta.eu, preturile reduse ale produselor alimentare si ale bauturilor non-alcoolice plaseaza Romania pe locul 2 in UE-27, situandu-se la 67% din media europeana, conform unui studiu realizat de Andreea Paul Vass, consilier de stat.

Preturile bunurilor si serviciilor oferite de hoteluri si restaurante pozitioneaza Romania pe acelasi loc, nivelul lor fiind la jumatate fata de media europeana. Bulgaria are cele mai mici preturi din UE-27 la aceste categorii, in timp ce Danemarca (153%) si Suedia (138%) au cele mai mari preturi.

Preturile mici la bunurile si serviciile de consum pozitioneaza Romania pe locul doi in UE-27, in anul 2010. Preturile se europeana), in timp ce Danemarca(143%), Finlanda (123%) si Luxemburg (120%) au cele mai mari preturi la bunurile si serviciile de consum.

Defalcat pe categorii, Romania a inregistrat cele mai mici preturi din UE-27 la bauturi alcoolice si tutun, precum si la echipamentele personale de transport, acestea situandu-se la 64%, respectiv 88% din media europeana. Statele cu cele mai mari niveluri de preturi sunt Irlanda – 136% si Marea Britanie – 142%.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...