Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

România are nevoie de o strategie multi-sectorială

Autor: Ilie Stoianluni, 30 septembrie, 2013

România are nevoie de o strategie multi-sectorială pentru a valorifica la maxim resursele din domeniul agricol, precum şi o legislaţie simplă şi stabilă, care să încurajeze creşterea productivităţii şi investiţiile pe termen lung în agricultură, a declarat Robert Arsene, director general Agricover.

„Pentru a avea o agricultură competitivă este nevoie ca în România să funcţioneze eficient lanţul valoric. Buna funcţionare depinde de specializarea operatorilor, cu focus pe obţinerea randamentului maxim pe fiecare verigă, colaborarea corectă între operatori (dată de cerere şi ofertă), echilibru între producţia pentru piaţa internă şi producţie pentru export. De asemenea, este nevoie de o strategie multi-sectorială (agricultură- comerţ-industrie alimentară) implementată pentru valorificarea la maxim a resurselor României”, a spus Arsene la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

În opinia sa, sectorul agricol are nevoie de un cadru legislativ simplu, stabil şi coerent care să încurajeze creşterea productivităţii pe fiecare verigă din lanţ (producţie agricolă, logistică şi servicii, comerţ cu produse agricole, procesare şi comerţ cu produse alimentare) şi investiţiile pe termen lung.(Mediafax)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...