Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România nu este implicată în scandalul bovinelor din Olanda

Autor: Ilie Stoianmarți, 13 august, 2013

ANSVSA a solicitat autorităţilor veterinare din Olanda şi Comisiei Europene clarificarea situaţiei privind implicarea României într-o notificare europeană, referitoare la neefectuarea de teste BSE la carcase de bovine, cu origine România, sacrificate în Olanda.

Din răspunsul colegilor olandezi, reiese că în titlul notificării a existat o eroare în exprimare, ceea ce a dus la această neînţelegere.

Ideea corectă, care trebuia să reiasă din titlul notificării era că bovinele, care proveneau din România, au fost sacrificate în Olanda, iar carcasele au fost exportate din Olanda în Germania, fără efectuarea de teste BSE de către olandezi.

În consecinţă, Comisia Europeană a considerat că ţara noastră nu are implicare în această alertă şi a informat că România a fost exclusă din respectiva notificare. (Biroul Comunicare şi Relaţii Cu Mass-Media al ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...