Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România nu face nimic concret pentru atragerea chinezilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 17 septembrie, 2014

„Auzim declaraţii peste declaraţii, dar suntem prea ocupaţi cu luptele politice ca să explicăm în amănunt investitorilor din China ce să facă să intre pe piaţa noastră. România nu face nimic concret pentru atragerea investiţiilor din China”, a declarat pentru Bursa Gabriel Ghelmegeanu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România-China (CCIRC).

Domnia sa ne-a spus: „Chinezii au răbdare, dar, între timp, îşi pot găsi să investească în altă parte. Nimeni nu le explică în amănunt cum să procedeze ca să investească la noi. Nu există dialog între Executiv şi mediul de afaceri. Suntem mult prea ocupaţi cu luptele politice ca să mai avem timp de aşa ceva. Cât timp există un blocaj total, nimeni nu are chef să facă nimic, toţi au frâna de mână trasă”.

Preşedintele CCIRC a subliniat că numai demersurile pentru câteva investiţii par să fie mai avansate: „Pare a se concretiza ceva în domeniul energiei și, poate, al construcțiilor. În rest, nimic, iar situaţia va continua în acest fel, vom rămâne la stadiul de tatonaj”. (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...