Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România nu va primi avertisment după scandalul APIA

Autor: Ilie Stoianluni, 2 septembrie, 2013

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a declarat vineri, întrebat dacă România riscă vreo sancţiune ca urmare a recentului scandal de corupţie de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), că ţara noastră „nu are de ce să primească avertisment, nefiind o problemă de sistem.

Dacian Cioloş a spus că a fost identificată o problemă, autorităţile judiciare din România au luat măsuri, iar acum „Comisia Europeană aşteaptă rezultatul anchetei pentru a vedea dacă problema este izolată şi dacă e vorba doar de persoanele care sunt acum vizate de anchetă sau dacă e o problemă mai largă, de fraudă”.

Cioloş a subliniat că pe el, personal, îl îngrijorează faptul că un director general adjunct la o agenţie de plăţi care gestionează miliarde de euro îşi permite să facă asemenea lucruri.

„Sper ca să fie un caz izolat şi sper, totodată, să se ia măsuri ca să nu se mai ajungă ca după nişte recrutări care trebuie să se facă pe bază de competenţe pentru astfel de posturi să ajungă în astfel de poziţii oameni care văd că au alte preocupări decât buna gestiune a fondurilor. Dar, încă o dată, până în momentul de faţă, tratăm cazul respectiv ca atare ca un caz izolat şi aşteptăm să vedem rezultatul anchetei”, a conchis Dacian Cioloş.

Directorul general adjunct al APIA, Aurel Pană, a fost arestat pe 14 august pentru 29 de zile în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, el fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar, a fost arestat şi Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL.(Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...