Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania poate plati maxim 50% din saps 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Incepand cu 16 octombrie 2010, Romania poate plati agricultorilor avansuri de pana la 50% in cadrul schemei de plata unica de suprafata pentru cererile depuse in 2010, informeaza Reprezentanta Comisiei Europene (CE) in Romania. Plata avansurilor va putea fi facuta, insa, doar dupa ce verificarea conditiilor de eligibilitate va fi incheiata.

Comitetul de Management al Platilor Directe a aprobat luna aceasta, in unanimitate, propunerea Comisiei Europene de a permite unui numar de 10 state membre sa plateasca agricultorilor pana la 50% din platile directe aferente anului 2010 incepand cu 16 octombrie, in loc de 1 decembrie 2010. Statele membre sunt Belgia, Franta, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Romania, Spania si Ungaria.

Ministerul Agriculturii a solicitat in iulie 2010 acordarea unui avans din platile directe aferente cererilor depuse in anul 2010. In privinta Romaniei, in proiectul de decizie a CE se arata ca „agricultorii din Romania se confrunta cu serioase dificultati financiare si probleme legate de fluxurile de numerar. Efectele crizei financiare s-au prelungit in 2010, in primul trimestru inregistrandu-se o scadere a PIB-ului cu 2,5% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Sectorul agricol este in special afectat de criza, de vreme ce reprezinta o parte importanta din PIB-ul romanesc, aproape 30% din populatie desfasurandu-si activitatea in acest sector.

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...