Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romania poate plati maxim 50% din saps 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Incepand cu 16 octombrie 2010, Romania poate plati agricultorilor avansuri de pana la 50% in cadrul schemei de plata unica de suprafata pentru cererile depuse in 2010, informeaza Reprezentanta Comisiei Europene (CE) in Romania. Plata avansurilor va putea fi facuta, insa, doar dupa ce verificarea conditiilor de eligibilitate va fi incheiata.

Comitetul de Management al Platilor Directe a aprobat luna aceasta, in unanimitate, propunerea Comisiei Europene de a permite unui numar de 10 state membre sa plateasca agricultorilor pana la 50% din platile directe aferente anului 2010 incepand cu 16 octombrie, in loc de 1 decembrie 2010. Statele membre sunt Belgia, Franta, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Romania, Spania si Ungaria.

Ministerul Agriculturii a solicitat in iulie 2010 acordarea unui avans din platile directe aferente cererilor depuse in anul 2010. In privinta Romaniei, in proiectul de decizie a CE se arata ca „agricultorii din Romania se confrunta cu serioase dificultati financiare si probleme legate de fluxurile de numerar. Efectele crizei financiare s-au prelungit in 2010, in primul trimestru inregistrandu-se o scadere a PIB-ului cu 2,5% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Sectorul agricol este in special afectat de criza, de vreme ce reprezinta o parte importanta din PIB-ul romanesc, aproape 30% din populatie desfasurandu-si activitatea in acest sector.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...