Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România poate relua exporturile de ovine în Turcia

Autor: Meat MIlkmarți, 22 octombrie, 2013

În anul 2002, serviciile veterinare din Turcia au interzis importul din România de ovine şi produse de la acestea.

Condiţia solicitată de către partea turcă a fost aceea ca ţara noastră să primească o confirmare oficială din partea Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE) privind absenţa scrapiei* în anumite zone (judeţe) ale României.

Potrivit buletinului OIE nr.3/2013, publicat în 16 octombrie, România are declarate zone libere de scrapie  pentru următoarele 19 judeţe: Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Tulcea, Vaslui, Vîlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Evaluarea OIE a demonstrat că măsurile de gestionare a riscurilor sunt aplicate în mod corespunzător de către ANSVSA, iar reglementările naţionale ale României sunt în deplină conformitate cu standardele internaţionale OIE.

ANSVSA a început demersurile oficiale către Ambasada Republicii Turcia în România, Ambasada României în Republica Turcă şi serviciile veterinare din Turcia, prin care informează despre noul statut al României, confirmat de către OIE şi solicită începerea procedurilor pentru demararea exporturilor de ovine şi produse de la acestea, începând cu data de 15 noiembrie 2013. (Serviciul Comunicare al ANSVSA)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...