Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania, posibil partener al germaniei la biofach nuremberg 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agerpres citat in Agroinfo, Romania a fost invitata sa devina anul viitor partenerul Germaniei la cel mai mare targ de produse ecologice din lume – Biofach Nuremberg 2013, costurile totale pentru derularea acestui parteneriat fiind estimate la circa 500.000 de euro.

Costurile estimate pentru derularea acestui parteneriat se ridica la circa 500.000 de euro, o suma rezonabila in conditiile in care numai participarea Romaniei cu pavilion national, in cadrul acestui targ, necesita investitii de circa 300.000 de euro.

Noul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, a confirmat beneficiile semnarii unui astfel de parteneriat, tinand cont de potentialul Romaniei pe acest segment, dar si de cererea crescuta de astfel de produse pe piata europeana.

Prezenta Romaniei in calitate de stat partener reprezinta o oportunitate deosebita pentru agricultura ecologica din Romania deoarece va exista posibilitatea de a expune produsele pe un spatiu mult mai mare, dar si mai multe posibilitati de promovare.

Romania va fi prezenta in acest an cu 24 de firme la Biofach 2012, din care 20 cu stand propriu in pavilionul 4, standurile 4-260/4-270/4-360. In data de 17 februarie, in cadrul pavilionului national al Romaniei, va avea loc seminarul Romanian Organic Forum – Nuremberg 2012, unde vor participa reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, ai MECMA precum si reprezentanti ai companiilor germane.

Evenimentul se va desfasura in Germania, la Nuremberg, in perioada 15-18 februarie 2012, fiind sustinut de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – „Bio Romania” si de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri – Departamentul de Comert Exterior.
Biofach reprezinta cea mai mare expozitie mondiala de produse ecologice, ce se caracterizeaza prin diversitatea produselor, prin prisma participarii a peste 2.500 de firme expozante, din peste 90 de tari, o suprafata de expunere de 88.500 metri patrati si peste 44.500 de vizitatori, din care peste 20.000 din afara Germaniei. Partenerul Germaniei la Biofach Nuremberg din 2012 este India.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...