Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România a primit Observațiile C.E. pe noul PNDR

Autor: Meat MIlkmarți, 7 octombrie, 2014

România se numără printre primele țări care au primit concluziile privind noul Program Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020. Acesta a fost transmis Comisiei Europene pe 1 iulie 2014, iar răspunsul oficial de la Bruxelles a ajuns la București în cursul săptămânii trecute, informează Agrointel.

Despre acest subiect, ministrul Daniel Constantin a făcut luni o serie de declarații, în special în contextul discuțiilor privind la finanțarea stațiunilor de cercetare, care vor putea să acceseze fonduri europene prin noul PNDR. Astfel, ministrul Agriculturii a mai anunțat că săptămâna trecută s-au primit concluziile Comisiei Europene privind Programul de Dezvoltare Rurală 2014-2020 și că obiecțiile acestora sunt mai mult de formă decât de fond.

”Am primit vești săptămâna trecută – observațiile Comisiei Europene, care nu sunt foarte multe. Probabil că la sfârșitul acestei luni va fi o întâlnire de lucru bilaterală România, Ministerul Agriculturii – Comisia Europeană în care vom discuta toate aceste observații care, din punctul meu de vedere, sunt de formă nu de fond, după care probabil vom primi OK-ul. Suntem în primul val de țări care au trimis programul și care au și primit observațiile, deci vom fi printre primii care vor deschide probabil măsurile. Acest lucru se va întâmpla dacă nu la sfârșitul acestui an, cel mai sigur în primele zile ale anului viitor”, a spus ministrul Daniel Constantin. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...