Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

România și China au semnat un protocol privind exportul de carne de bovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 26 februarie, 2014

(Comunicat) România, prin ANSVSA a semnat un protocol tehnic cu Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din Republica Chineză (AQSIQ), privind exportul de carne de vită în China.

În perioada 17 – 25 februarie a.c., experţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din Republica Chineză (AQSIQ).

Vizita delegaţiei chineze a avut loc ca urmare a invitaţiei adresate de către ANSVSA, la solicitarea unor operatori din industria alimentară, care şi-au exprimat interesul pentru a exporta carne de vită în Republica Chineză.

Etapa a fost prefigurată de semnarea, anul trecut, a Memorandumului de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor între autoritatea veterinară din Republica Populară Chineză – Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei şi cea a României – Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...