Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

România și Fondul European pentru Pescuit

Autor: Meat MIlkjoi, 17 octombrie, 2013

Luni, 14 octombrie 2013, la iniţiativa părţii române, a avut loc la Bruxelles o reuniune a secretarului de stat, Achim Irimescu, cu directorul general DG MARE, Lowri Evans, prilej cu care au fost dezbătute o serie de aspecte legate de actuala perioadă de programare, absorbţia fondurilor şi pregătirea viitoarei perioade de programare privind Fondul European pentru Pescuit.

Delegaţia română a prezentat stadiul actual al implementării Fondului European pentru Pescuit, nivelul plăţilor şi al angajamentelor si a anunţat intenţia de a deschide o nouă sesiune de primire a proiectelor pentru măsurile 2.1, 2.2. şi 3.3, precum şi faptul că a organizat recent întâlniri cu beneficiarii pentru a identifica problemele întâmpinate în absorbţia fondurilor europene.

Ca urmare a vizitei comisarului Damanaki în România şi a ultimei reuniuni bilaterale la nivel tehnic, serviciile tehnice ale DG MARE şi cele ale AM POP au identificat potenţiale măsuri de sprijin a pescarilor din Delta Dunării. Din discuţie a reieşit că propunerea referitoare la acordarea de prime pentru pescari în vederea schimbării destinaţiei ambarcaţiunilor de pescuit nu ridică probleme şi ar putea fi implementată în scurt timp. Termenul estimat pentru lansarea sesiunii de primire cereri de finanţare este 31 octombrie a.c. (madr.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...