Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În România sunt doar 24.000 de combine

Autor: Meat MIlkjoi, 5 decembrie, 2013

Datele oficiale arată că în ţară sunt 24.000 de combine de păioase, 70% dintre ele având durata de funcţionare depăsită. Judeţele Dolj, Teleorman şi Timiş au cel mai mare număr de unităţi. Cele mai cunsocute mărci sunt John Deere, Claas, New Holland, Case, Deutz, Fendt, Laverda şi Rostelmash.

Combinele, utilizate la operaţiuni precum seceriş, legare şi treierare, sunt echipate cu capete detaşabile proiectate diferit în funcţie de culturile de cereale. Utilajul taie cu o serie de pistoane cu cuţite şi dispune de un tambur rotativ din metal pentru formarea baloţilor de paie, noteaza Agrointel.

Combinele de recoltat ultra-performante costă mai mult de 350.000 de euro şi au peste 550 CP, iar cele mai ieftine costă sub 50.000 euro şi au motoare de circa 200 CP. Preţul variază în funcţie de multe caracteristici: volumul silozului pentru cereale, înălţimea de descarcare, viteza de lucru şi viteza de deplasare.

Fiind utilaje scumpe, combinele sunt în foarte puţine cazuri prezente la ferme de sub 30 ha, însă la cele de peste 100 ha acestea există, o parte din companii achiziţionând utilajele în ultimii ani.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...