Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România susține Basarabia pe piața europeană a produselor alimentare

Autor: Meat MIlkluni, 19 mai, 2014

(Agerpres) România susţine mărirea contingentului de produse agricole din Republica Moldova şi doreşte integrarea acesteia pe piaţa unică, a declarat Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la conferinţa LAPAR.

„Au fost câteva discuţii la nivel de prim-miniştri, care au legătură cu agricultura. Vreau să îmi manifest sprijinul pentru mărirea contingentului de produse agricole din Republica Moldova pentru piaţa Uniunii Europene. Astăzi, este o discuţie la nivelul UE, unde o serie importantă de miniştri, în funcţie cu premierul, sunt la Bruxelles şi solicită Comisiei Europene mărirea contingentului pentru mere.

Sigur că România va fi, probabil, principalul destinatar, dar am făcut anumite evaluări şi cred că suntem în măsură să primim acele produse. De asemenea, cred că astăzi toţi agricultorii din România şi cei care conduc din punct de vedere politic agricultura sunt alături şi întind o mână Republicii Moldova, pentru a se integra în Uniunea Europeană şi pe piaţa unică”, a spus Constantin.

Luna trecută, România şi Moldova au semnat un plan comun de acţiuni în domeniul agricol, pentru perioada 2014 – 2015, care vizează mai multe domenii de activitate, printre care domeniul viticulturii şi cel fitosanitar.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...