Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania sustine la bruxelles importarea de alimente si furaje cu continut de organisme modificate genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va sustine la viitoarea reuniune a Comitetului permanent pentru lant alimentar si sanatate animala, ce se va desfasura la Bruxelles in perioada 8-9 februarie 2011, importul de alimente si furaje cu continut de organisme modificate genetic, scrie agroazi.ro.

Informatia a fost facuta publica, saptamana trecuta, in cadrul intalnirii dintre Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si reprezentantii misiunilor diplomatice din Brazilia, Statele Unite ale Americii, Canada si Argentina, ocazie cu care s-au discutat aspecte de actualitate privind viitoare reglementari la nivel european in domeniul organismelor modificate genetic (OMG).

„Conform unui studiu elaborat de catre Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene, pana in 2015 vor fi aprobate la nivel mondial mai mult de 120 de produse obtinute prin biotehnologii, in timp ce in UE ritmul aprobarilor este foarte lent. Cu cat numarul aprobarilor decalate dintre tarile terte si UE este mai mare, cu atat este mai mare si posibilitatea identificarii in transporturile de furaje si alimente catre UE a unor urme de OMG care au fost aprobate in tarile terte dar nu si in UE, inca, ceea ce conduce la blocarea de catre UE a transporturilor respective”, se arata intr-un comunicat de presa.

Ministru Valeriu Tabara a declarat ca sustine introducerea biotehnologiilor in cultura, deoarece creeaza premisele realizarii productiilor cu costuri mai scazute pe unitatea de suprafata, obtinerea unor randamente mai ridicate la culturi, imbunatatirea venitului fermierilor si, nu in ultimul rand, protectia mediului prin reducerea chimicalelor aplicate.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...