Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania tv continua sa dezinformeze consumatorii de mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fara sa se bazeze un act normativ emis, postul de televiziune RTV sustine ca Pe langa carnea de porc, de vita si slanina, carnatii cabanos ar urma sa contina si sorici iar interdictia de a folosi amidon in carnati dispare.

ªoriciul e introdus ca ingredient in salamul de vara. Acestea sunt doua dintre modificarile care ar urma sa fie aduse unui ordin comun al Ministerului Agriculturii, ANSVA, ANPC din 2006 la cererea Asociatiei Romane a Carnii.

Cu toate ca ANSVSA a transmis ca se analizeaza exclusiv eliminarea de a insoti fiecare transport cu certificatul de sanatate publica veterinara si declaratia de conformitate, RTV sustine ca se afla in posesia proiectului de ordin, care prevede, printre altele, cresterea cantitatii de apa in parizer sau crenvusti de la 70 la 72 la suta, iar cantitatea de proteine sa scada de la 11 la 10% minim(?), iar in cazul salamurilor si carnatilor, cantitatea de apa permisa creste de la 50 la 55%, afirmand ca seful Romalimenta considera majorarea neimportanta.

Prin scoaterea din context a unor declaratii facute de Sorin Minea si Mihai Visan, carora li se atribuite functii pe care inca nu le ocupa, postul Romania TV sustine dezinformand publicul ca Ordinul care ar urma sa fie modificat a aparut initial la cererea producatorilor, care isi doresc sa coboare stacheta pentru a face fata importurilor ieftine, care nu se supun acestui Ordin. (TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...