Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania tv continua sa dezinformeze consumatorii de mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fara sa se bazeze un act normativ emis, postul de televiziune RTV sustine ca Pe langa carnea de porc, de vita si slanina, carnatii cabanos ar urma sa contina si sorici iar interdictia de a folosi amidon in carnati dispare.

ªoriciul e introdus ca ingredient in salamul de vara. Acestea sunt doua dintre modificarile care ar urma sa fie aduse unui ordin comun al Ministerului Agriculturii, ANSVA, ANPC din 2006 la cererea Asociatiei Romane a Carnii.

Cu toate ca ANSVSA a transmis ca se analizeaza exclusiv eliminarea de a insoti fiecare transport cu certificatul de sanatate publica veterinara si declaratia de conformitate, RTV sustine ca se afla in posesia proiectului de ordin, care prevede, printre altele, cresterea cantitatii de apa in parizer sau crenvusti de la 70 la 72 la suta, iar cantitatea de proteine sa scada de la 11 la 10% minim(?), iar in cazul salamurilor si carnatilor, cantitatea de apa permisa creste de la 50 la 55%, afirmand ca seful Romalimenta considera majorarea neimportanta.

Prin scoaterea din context a unor declaratii facute de Sorin Minea si Mihai Visan, carora li se atribuite functii pe care inca nu le ocupa, postul Romania TV sustine dezinformand publicul ca Ordinul care ar urma sa fie modificat a aparut initial la cererea producatorilor, care isi doresc sa coboare stacheta pentru a face fata importurilor ieftine, care nu se supun acestui Ordin. (TS)

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...