Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania tv continua sa dezinformeze consumatorii de mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fara sa se bazeze un act normativ emis, postul de televiziune RTV sustine ca Pe langa carnea de porc, de vita si slanina, carnatii cabanos ar urma sa contina si sorici iar interdictia de a folosi amidon in carnati dispare.

ªoriciul e introdus ca ingredient in salamul de vara. Acestea sunt doua dintre modificarile care ar urma sa fie aduse unui ordin comun al Ministerului Agriculturii, ANSVA, ANPC din 2006 la cererea Asociatiei Romane a Carnii.

Cu toate ca ANSVSA a transmis ca se analizeaza exclusiv eliminarea de a insoti fiecare transport cu certificatul de sanatate publica veterinara si declaratia de conformitate, RTV sustine ca se afla in posesia proiectului de ordin, care prevede, printre altele, cresterea cantitatii de apa in parizer sau crenvusti de la 70 la 72 la suta, iar cantitatea de proteine sa scada de la 11 la 10% minim(?), iar in cazul salamurilor si carnatilor, cantitatea de apa permisa creste de la 50 la 55%, afirmand ca seful Romalimenta considera majorarea neimportanta.

Prin scoaterea din context a unor declaratii facute de Sorin Minea si Mihai Visan, carora li se atribuite functii pe care inca nu le ocupa, postul Romania TV sustine dezinformand publicul ca Ordinul care ar urma sa fie modificat a aparut initial la cererea producatorilor, care isi doresc sa coboare stacheta pentru a face fata importurilor ieftine, care nu se supun acestui Ordin. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...