Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romania tv continua sa dezinformeze consumatorii de mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fara sa se bazeze un act normativ emis, postul de televiziune RTV sustine ca Pe langa carnea de porc, de vita si slanina, carnatii cabanos ar urma sa contina si sorici iar interdictia de a folosi amidon in carnati dispare.

ªoriciul e introdus ca ingredient in salamul de vara. Acestea sunt doua dintre modificarile care ar urma sa fie aduse unui ordin comun al Ministerului Agriculturii, ANSVA, ANPC din 2006 la cererea Asociatiei Romane a Carnii.

Cu toate ca ANSVSA a transmis ca se analizeaza exclusiv eliminarea de a insoti fiecare transport cu certificatul de sanatate publica veterinara si declaratia de conformitate, RTV sustine ca se afla in posesia proiectului de ordin, care prevede, printre altele, cresterea cantitatii de apa in parizer sau crenvusti de la 70 la 72 la suta, iar cantitatea de proteine sa scada de la 11 la 10% minim(?), iar in cazul salamurilor si carnatilor, cantitatea de apa permisa creste de la 50 la 55%, afirmand ca seful Romalimenta considera majorarea neimportanta.

Prin scoaterea din context a unor declaratii facute de Sorin Minea si Mihai Visan, carora li se atribuite functii pe care inca nu le ocupa, postul Romania TV sustine dezinformand publicul ca Ordinul care ar urma sa fie modificat a aparut initial la cererea producatorilor, care isi doresc sa coboare stacheta pentru a face fata importurilor ieftine, care nu se supun acestui Ordin. (TS)

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...