Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

România are un potențial de 25 de milioane de porci

Autor: Meat MIlkmarți, 21 ianuarie, 2014

Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc, sustine ca principala intrebare care apare este disponibilitatea partii chineze de a oferi pretul potrivit pentru carnea de porc.

“Parteneriatul ajuta foarte mult, depinde numai de chinezi daca vor putea plati pretul carnii de porc”, a declarat Caruz pentru Wall Street.Pretul oferit pentru un kilogram de carne ajunge la export la 2 euro, principalii importatori fiind Japonia si Coreea.

Guvernul ar trebui sa acorde agriculturii 6% din PIB, iar zootehnia este motorul agriculturii In prezent efectivul de porci nu depaseste 2,5 milioane de capete, in timp ce inainte de Revolutie acesta ajungea la 14,5 milioane de capete.

“Strainii au stiut sa ne tina in frau prin aceste restrictii la export. Avem conditii sa ne dezvoltam pana la 25 de milioane de porci intrucat avem cereale”, considera Gheorghe Caruz. (Mai multe, pe www.wall-street.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...