Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România va exporta în Iran carcase de oaie și va importa pește

Autor: Meat MIlkluni, 3 octombrie, 2016

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit într-o întâlnire oficială, în 3 octombrie 2016, pe E.S. ambasadorul Republicii Iran la Bucureşti, E.S. Hamid Moayyer.

 

Ambasadorul Iranului a dorit să afle cu această ocazie impresiile ministrului Achim Irimescu în urma vizitei pe care a realizat-o la Teheran, în perioada 18-21 septembrie 2016. Reamintim că alături de ministrul Agriculturii şi de preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, s-au deplasat în Iran reprezentanţi ai cultivatorilor de cereale, de seminţe şi ai crescătorilor de ovine din România.

 

Achim Irimescu s-a arătat impresionat de ce a vizitat în Iran, făcând referire la ferma de vaci de lapte din vecinătatea Teheranului, la genetica din cadrul unei unităţi de elită în domeniul reproducției animalelor, cu activitate principală în selecția, testarea şi ameliorarea taurilor de reproducție, la infrastructura bună de care dispune Iranul.

 

Având în vedere interesul pentru stabilirea unor relații de colaborare/parteneriale cu asociațiile din România, ministrul Achim Irimescu a prezentat ideea de a se crea un hub pe teritoriul ţării noastre, în cadrul căruia producătorii agricoli din Iran ar urma să vândă produse din peşte şi fructe de mare, iar cei din România să vândă în Iran, carne de oaie în carcasă.

 

Din discuţiile purtate de potenţialii parteneri de afaceri, crearea acestui hub a rezultat ca fiind cea mai bună soluţie, cu îndeplinirea condiţiilor sanitare-veterinare. La rândul său, ambasadorul a apreciat ideea ca fiind utilă, următorul pas fiind ca partenerii comerciali să întreprindă acţiunile necesare pentru a pune hub-ul în funcţiune cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre cele două părţi, privind schimburile comerciale de produse agroalimentare.

 

La finalul întâlnirii, ministrul Achim Irimescu a reconfirmat invitaţia către omologul său din Iran de a vizita România în perioada următoare, cea mai bună oportunitate fiind de a participa la noua ediţie a târgului INDRAGRA, la începutul lunii noiembrie 2016.

Rusia va construi un complex de creștere a porcilor la granița cu China și Coreea de Nord
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

Grupul de Companii Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de carne și agricultori din Rusia, va construi un uriaș centru de producție a cărnii de porc și de pasăre, la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord, în vederea măririi exporturilor în Orientul Îndepărtat, informează Global Meat News.   Potrivit Rusagro,...

Ungurii investesc în producția de lapte din Kazahstan
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Fondul de capital privat din Kazahstan-Ungaria (CCL Kazakhstan ”Silk Road”) a anunțat finanțarea unei ferme de lapte din regiunea Akmola din Kazahstan (ferma de lapte Aina LLP), pentru suma de 10,4 milioane de dolari, prin achiziționarea pachetului majoritar.   Fondul a fost înființat de către KazAgro Holding National Holding...