Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România va exporta în Iran carcase de oaie și va importa pește

Autor: Meat MIlkluni, 3 octombrie, 2016

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit într-o întâlnire oficială, în 3 octombrie 2016, pe E.S. ambasadorul Republicii Iran la Bucureşti, E.S. Hamid Moayyer.

 

Ambasadorul Iranului a dorit să afle cu această ocazie impresiile ministrului Achim Irimescu în urma vizitei pe care a realizat-o la Teheran, în perioada 18-21 septembrie 2016. Reamintim că alături de ministrul Agriculturii şi de preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, s-au deplasat în Iran reprezentanţi ai cultivatorilor de cereale, de seminţe şi ai crescătorilor de ovine din România.

 

Achim Irimescu s-a arătat impresionat de ce a vizitat în Iran, făcând referire la ferma de vaci de lapte din vecinătatea Teheranului, la genetica din cadrul unei unităţi de elită în domeniul reproducției animalelor, cu activitate principală în selecția, testarea şi ameliorarea taurilor de reproducție, la infrastructura bună de care dispune Iranul.

 

Având în vedere interesul pentru stabilirea unor relații de colaborare/parteneriale cu asociațiile din România, ministrul Achim Irimescu a prezentat ideea de a se crea un hub pe teritoriul ţării noastre, în cadrul căruia producătorii agricoli din Iran ar urma să vândă produse din peşte şi fructe de mare, iar cei din România să vândă în Iran, carne de oaie în carcasă.

 

Din discuţiile purtate de potenţialii parteneri de afaceri, crearea acestui hub a rezultat ca fiind cea mai bună soluţie, cu îndeplinirea condiţiilor sanitare-veterinare. La rândul său, ambasadorul a apreciat ideea ca fiind utilă, următorul pas fiind ca partenerii comerciali să întreprindă acţiunile necesare pentru a pune hub-ul în funcţiune cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre cele două părţi, privind schimburile comerciale de produse agroalimentare.

 

La finalul întâlnirii, ministrul Achim Irimescu a reconfirmat invitaţia către omologul său din Iran de a vizita România în perioada următoare, cea mai bună oportunitate fiind de a participa la noua ediţie a târgului INDRAGRA, la începutul lunii noiembrie 2016.

A fost încheiat Tratatul de Liber-schimb UE-Japonia
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Uniunea Europeană și Japonia au încheiat Acordul de Liber-schimb. Acordul de parteneriat economic (APE) între UE și Japonia a intrat în vigoare la 1 februarie 2019. Întreprinderile și consumatorii din întreaga Europă și din Japonia pot profita acum de cea mai mare zonă de comerț deschis din lume. În România, 271 de...

Interpack Dusseldorf își extinde operațiunile în Africa
Autor: meatmilk  /   vineri, 14 decembrie 2018

(Comunicat) Interpack-Messe Düsseldorf se extinde în regiunea Orientul Mijlociu (MEA), sub denumirea de "PACprocess MEA", care va avea loc anual la Centrul Internațional de Expoziții din Cairo, începând din decembrie 2019.   Târgul de comerț poate conta pe sprijinul larg numeroși parteneri de afaceri și organizații...