Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România va exporta în Iran carcase de oaie și va importa pește

Autor: Meat MIlkluni, 3 octombrie, 2016

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit într-o întâlnire oficială, în 3 octombrie 2016, pe E.S. ambasadorul Republicii Iran la Bucureşti, E.S. Hamid Moayyer.

 

Ambasadorul Iranului a dorit să afle cu această ocazie impresiile ministrului Achim Irimescu în urma vizitei pe care a realizat-o la Teheran, în perioada 18-21 septembrie 2016. Reamintim că alături de ministrul Agriculturii şi de preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, s-au deplasat în Iran reprezentanţi ai cultivatorilor de cereale, de seminţe şi ai crescătorilor de ovine din România.

 

Achim Irimescu s-a arătat impresionat de ce a vizitat în Iran, făcând referire la ferma de vaci de lapte din vecinătatea Teheranului, la genetica din cadrul unei unităţi de elită în domeniul reproducției animalelor, cu activitate principală în selecția, testarea şi ameliorarea taurilor de reproducție, la infrastructura bună de care dispune Iranul.

 

Având în vedere interesul pentru stabilirea unor relații de colaborare/parteneriale cu asociațiile din România, ministrul Achim Irimescu a prezentat ideea de a se crea un hub pe teritoriul ţării noastre, în cadrul căruia producătorii agricoli din Iran ar urma să vândă produse din peşte şi fructe de mare, iar cei din România să vândă în Iran, carne de oaie în carcasă.

 

Din discuţiile purtate de potenţialii parteneri de afaceri, crearea acestui hub a rezultat ca fiind cea mai bună soluţie, cu îndeplinirea condiţiilor sanitare-veterinare. La rândul său, ambasadorul a apreciat ideea ca fiind utilă, următorul pas fiind ca partenerii comerciali să întreprindă acţiunile necesare pentru a pune hub-ul în funcţiune cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre cele două părţi, privind schimburile comerciale de produse agroalimentare.

 

La finalul întâlnirii, ministrul Achim Irimescu a reconfirmat invitaţia către omologul său din Iran de a vizita România în perioada următoare, cea mai bună oportunitate fiind de a participa la noua ediţie a târgului INDRAGRA, la începutul lunii noiembrie 2016.

ANSVSA face demersuri pentru facilitarea exporturilor în China
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

(Comunicat) Preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...