Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania va fi prezenta la cel mai mare targ de din lume de produse ecologice – biofach 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Operatorilor Din Agricultura Ecologica – BIOROMANIA, asociatia patronala din domeniul produselor ecologice, impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri – Departamentul de Comert Exterior organizeaza pavilionul national al Romaniei la cel mai mare targ din lume de produse ecologice Biofach – Nuremberg.

In cadrul pavilionului national al Romaniei isi vor expune produsele ecologice 17 firme romanesti, prezentand vizitatorilor produse precum fructe de padure ecologice, cereale ecologice, miere, faguri de miere, propolis, polen, ceara de albine, seminte de floarea soarelui ecologice si ulei ecologic, derivate ale acestora, mazare ecologica, faina ecologica integrala, ulei de canepa presat la rece, faina de canepa, paine si produse de panificatie ecologice, seminte de plante aromatice si mirodenii, nuci, ulei de nuca, furaje ecologice, branza ecologica, tuica ecologica, vinuri din struguri ecologici, precum si obiecte de arta si artizanat traditionale romanesti certificate ecologic (premiera absoluta) etc.

Prin participarea in cadrul acestui targ international, se intentioneaza promovarea intensiva a produselor ecologice romanesti si faptul ca suntem pe drumul cel bun ne demonstreaza statistica la nivel mondial care ne situeaza in primele 20 de tari din lume exportatoare de produse agricole certificate ecologic.

Participarea Romaniei din acest an este cea mai importanta pana in prezent, pavilionul national avand cea mai mare suprafata din toate participarile, cea mai mare prezenta a firmelor exportatoare expozante si cea mai mare diversitate a produselor ecologice oferite.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...