Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romania va returna 74,9 milioane euro la ce – cheltuielile efectuate necorespunzator in pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane de euro (in cadrul procedurii de corectie pentru anul financiar 2009) pentru punctele slabe ale sistemului LPIS-GIS in privinta controalelor administrative incrucisate, furnizarea de informatii inexacte fermierilor si controalele ineficiente la fata locului referitoare la ajutoarele pe suprafata si de masurile de dezvoltare rurala pe suprafata, a informat executivul european intr-un comunicat de presa.

In cadrul asa-numitei proceduri de verificare si inchidere a conturilor, Comisia Europeana a cerut o suma totala de 530 de milioane de euro reprezentand fonduri din cadrul politicii agricole a UE cheltuite in mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE, deoarece nu au fost respectate reglementarile UE sau pentru ca procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare.

Statele membre sunt responsabile cu efectuarea platilor si cu controlarea cheltuielilor efectuate in cadrul politicii agricole comune (PAC), iar Comisia are obligatia de a se asigura ca statele membre au utilizat fondurile in mod corect. Conform aceleiasi decizii, se vor recupera fonduri si de la Bulgaria, Danemarca, Grecia, Spania, Franta, Italia, Olanda, Portugalia si Marii Britanii, iar Germaniei i se va rambursa o mica suma.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...