Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania va returna 74,9 milioane euro la ce – cheltuielile efectuate necorespunzator in pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane de euro (in cadrul procedurii de corectie pentru anul financiar 2009) pentru punctele slabe ale sistemului LPIS-GIS in privinta controalelor administrative incrucisate, furnizarea de informatii inexacte fermierilor si controalele ineficiente la fata locului referitoare la ajutoarele pe suprafata si de masurile de dezvoltare rurala pe suprafata, a informat executivul european intr-un comunicat de presa.

In cadrul asa-numitei proceduri de verificare si inchidere a conturilor, Comisia Europeana a cerut o suma totala de 530 de milioane de euro reprezentand fonduri din cadrul politicii agricole a UE cheltuite in mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE, deoarece nu au fost respectate reglementarile UE sau pentru ca procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare.

Statele membre sunt responsabile cu efectuarea platilor si cu controlarea cheltuielilor efectuate in cadrul politicii agricole comune (PAC), iar Comisia are obligatia de a se asigura ca statele membre au utilizat fondurile in mod corect. Conform aceleiasi decizii, se vor recupera fonduri si de la Bulgaria, Danemarca, Grecia, Spania, Franta, Italia, Olanda, Portugalia si Marii Britanii, iar Germaniei i se va rambursa o mica suma.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...