Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romania va returna 74,9 milioane euro la ce – cheltuielile efectuate necorespunzator in pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane de euro (in cadrul procedurii de corectie pentru anul financiar 2009) pentru punctele slabe ale sistemului LPIS-GIS in privinta controalelor administrative incrucisate, furnizarea de informatii inexacte fermierilor si controalele ineficiente la fata locului referitoare la ajutoarele pe suprafata si de masurile de dezvoltare rurala pe suprafata, a informat executivul european intr-un comunicat de presa.

In cadrul asa-numitei proceduri de verificare si inchidere a conturilor, Comisia Europeana a cerut o suma totala de 530 de milioane de euro reprezentand fonduri din cadrul politicii agricole a UE cheltuite in mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE, deoarece nu au fost respectate reglementarile UE sau pentru ca procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare.

Statele membre sunt responsabile cu efectuarea platilor si cu controlarea cheltuielilor efectuate in cadrul politicii agricole comune (PAC), iar Comisia are obligatia de a se asigura ca statele membre au utilizat fondurile in mod corect. Conform aceleiasi decizii, se vor recupera fonduri si de la Bulgaria, Danemarca, Grecia, Spania, Franta, Italia, Olanda, Portugalia si Marii Britanii, iar Germaniei i se va rambursa o mica suma.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...