Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

România va trimite C.E. propunerea pentru noul PNDR, în iunie

Autor: Meat MIlkjoi, 27 februarie, 2014

(Agerpres) România va trimite Comisiei Europene propunerea pentru noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) până la finalul primului semestru, în iunie, după ce va fi prezentat şi discutat la nivelul întregii ţări, a declarat, miercuri, şeful Direcţiei Politici Agricole şi Strategii din Ministerul Agriculturii, Elena Tatomir.

Informal, au fost trimise primele propuneri; ele sunt afişate pe site. Au loc acum conferinţe regionale pentru a fi dezbătut la nivelul întregii ţări cu cei care vor fi viitorii aplicanţii ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. După ce va fi discutat şi prezentat la nivelul întregii ţări, forma finală se va trimite în acest semestru al anului.

Până în iunie, va fi trimisă oficial. Nu putem să trimitem un document, dacă nu este agreat de toată lumea şi, implicit, de fermieri. Această dezbatere publică a noului program dă posibilitatea tuturor să fie în cunoştinţă de cauză în ceea ce urmează să investească dacă măsurile sunt adecvate pentru nevoile lor’, a spus Elena Tatomir, într-un forum de specialitate.

MADR a organizat opt conferinţe regionale privind strategia de elaborare a noului PNDR, ocazii cu care fermierii şi reprezentanţii autorităţilor locale au avut posibilitatea să îşi spună punctele de vedere.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...