Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescătorii români de ovine și caprine vor să exporte în Nordul Africii

Autor: Meat MIlkmarți, 29 iulie, 2014

(Agerpres) După Turcia, exportul de ovine şi caprine în ţări terţe se va deschide înspre Egipt, Maroc şi Tunisia, iar carnea de porc, după China, este solicitată şi în Japonia, a declarat joi, la Oradea, preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

„Cu Egiptul, avem în septembrie o misiune de evaluare pe zona veterinară, pentru a relua discuţiile tehnice cu autorităţile sanitar-veterinare din Egipt pentru a redeschide comerţul cu ovine şi caprine în această ţară. Solicitările sunt multiple. Şi China este interesată să ia carne de ovine din România, însă cu ei nu am ajuns încă la discuţii. Încercăm să deschidem piaţa în Maroc şi Tunisia, pentru miere şi carne de ovine, unde vrem să accesăm nişte fonduri de la Ministerul de Externe, pe zona de armonizare a legislaţiei acestor ţări cu legislaţia europeană”, a declarat şeful ANSVSA.

Cu privire la carnea congelată de porc, şeful ANSVSA a subliniat că „orice agent economic care îşi găseşte un partener în China poate să exporte acest tip de carne congelată în China, oricând”. „Fără să mă laud sau să exagerez, faptul că am fost aleşi de China pe relaţii comerciale carne de porc, carne de vită şi în perspectivă lapte, pasăre şi carne de ovine, în defavoarea altor ţări europene, înseamnă un lucru foarte mare pentru noi, ca ţară, dar şi pentru noi, ca specialişti”a precizat Mănăstireanu.

 

Pentru exportul în Japonia, autorităţile sanitar-veterinare române se află în discuţii avansate cu oficialii niponi. „Anul trecut, am avut un specialist acolo, care a discutat cu omologii veterinari din Japonia şi deja suntem în perioada în care armonizăm din punct de vedere sanitar-veterinar, certificatele şi condiţiile necesare pentru a exporta în Japonia”, a declarat şeful ANSVSA, potrivit Agerpres. În ce priveşte laptele şi carnea de vită, se mai poartă încă discuţii tehnice.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...