Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romanii au consumat cu 15% mai putine mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Verticalnews romanii au consumat cu 15% mai putine mezeluri si preparate din carne, in primele cinci luni ale anului 2011 fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor oficiale publicate de Institutul National de Statistica.

Producatorii autohtoni de mezeluri sunt de parere ca motivul cumpararii reduse de mezeluri se regaseste in problemele grave financiare ale populatiei, nutritionistii spun ca oamenii acorda mai multa atentie alimentelor consumate.

Directorul Institutului de Cercetari Alimentare este de parere ca scaderea este determinata, pe de-o parte, de criza financiara dar grupul consumatorilor cu posibilitati materiale s-a reorientat spre alte produse, considerate mai sanatoase.

De la polul opus, Sorin Minea, proprietarul companiei Angst si presedinte al Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta) este de parere ca romanii consuma la fel de multa carne si derivate, ca in trecut, daca nu mai multa. Minea afirma ca scaderea consemnata oficial este cauzata de existenta unei piete negre infloritoare, in domeniu. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...