Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romanii au consumat cu 15% mai putine mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Verticalnews romanii au consumat cu 15% mai putine mezeluri si preparate din carne, in primele cinci luni ale anului 2011 fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor oficiale publicate de Institutul National de Statistica.

Producatorii autohtoni de mezeluri sunt de parere ca motivul cumpararii reduse de mezeluri se regaseste in problemele grave financiare ale populatiei, nutritionistii spun ca oamenii acorda mai multa atentie alimentelor consumate.

Directorul Institutului de Cercetari Alimentare este de parere ca scaderea este determinata, pe de-o parte, de criza financiara dar grupul consumatorilor cu posibilitati materiale s-a reorientat spre alte produse, considerate mai sanatoase.

De la polul opus, Sorin Minea, proprietarul companiei Angst si presedinte al Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta) este de parere ca romanii consuma la fel de multa carne si derivate, ca in trecut, daca nu mai multa. Minea afirma ca scaderea consemnata oficial este cauzata de existenta unei piete negre infloritoare, in domeniu. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...