Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romanii consuma mai multa carne decat ucrainenii si rusii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romanii consuma mai multa carne decat ucrainenii, slovacii si rusii, dar mult mai putina decat polonezii, in timp ce Ungaria, Bulgaria si Cehia se plaseaza usor peste Romania intr-un clasament intocmit de Euromonitor.

Potrivit statisticilor, rusii consuma 121 kilograme/gospodarie, slovacii 121 kilograme/gospodarie, iar ucrainienii 56,3 kilograme/gospodarie, in timp ce consumul romanilor pe 2009 este prognozat a creste la 142,3 kilograme pe gospodarie, respectiv la 143,7 kilograme in 2010, de la 140,7 kilograme in 2008, fata de o medie de 120,5 kilograme la nivelul Europei de Est.

Cu toate acestea, consumul de carne din Romania este mai mic decat in Polonia unde anual se mananca 203,2 kilograme anual pe gospodarie, decat in Ungaria, unde consumul este de 159,9 kilograme, Cehia (157,4 kilograme) si Bulgaria (142,7 kilograme). Clasamentul pe regiuni este condus de Australia si Noua Zeelanda (277,3 kilograme anual pe familie in medie), insa cei mai mari consumatori de carne din lume sunt argentinienii, cu 436 de kilograme anual pe gospodarie.

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...