Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Românii încep să crească porci din rasa Berkshire

Autor: Maria Demetriadmarți, 8 decembrie, 2015

Rasa de porc Berkshire cunoaște o revenire spectaculoasă pe piețele internaționale. Originar din Regatul Marii Britanii – unde se creștea inițial pentru bucătăria regelui, și cu efective importante mai ales în SUA, Japonia și Noua Zeelandă, porcul Berkshire este apreciat ca o sursă de profit pentru micii fermieri, putând fi ușor crescut în regim gospodăresc.

 

Avantajul acestei rase la modă este prețul la care se vinde carnea, căutată mai ales de restaurantele de lux pentru gustul deosebit și pentru consistența aparte. Porcii Berkshire nu sunt ușor de procurat. Se estimează că exemplarele cu genetică pură sunt puține rămase la nivel mondial, concentrate mai ales în SUA. De altfel, peste Ocean, rasa este promovată ca o afacere profitabilă pentru fermele mici de suine. De aici, o mare parte din producție este exportată în Japonia, acolo se vinde foarte bine și unde acest porc este cunoscut sub numele de Korubuta.

 

Un porc din rasa Berkshire este ușor de recunoscut după culoarea sa neagră, cu puncte albe în zona picioarelor, a botului și a cozii. Are un rât relativ scurt, picioare puternice și o conformație compactă, cu spate musculos. Între rasele de porci, se apreciază că este de mărime medie spre mare, cu exemplare ce ating, la maturitate, greutăți de peste 270 de kilograme. Ca temperament, crescătorii vorbesc despre Berkshire că este un porc curios, prietenos, iar scroafele au o producție bună de lapte și un instinct matern dezvoltat ce ușurează activitatea de creștere.

Ameliorarea transportului animalelor în UE
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 20 februarie 2019

Parlamentul European a solicitat UE și statelor sale membre să aplice mai bine normele existente privind protecția animalelor transportate și să sancționeze toți infractorii.   Într-o rezoluție, adoptată cu 411 de voturi pentru, 43 împotrivă și 110 abțineri, deputații europeni au reînnoit cererea de aplicare puternică...

Sprijin acordat crescătorilor de suine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.    Comisia Europeană a emis Decizia 6928 din 25.10.2018 de autorizare a schemei de ajutoare instituită de Legea...