Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Românii sunt nemulțumiți de produsele din carne de pe piața națională

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 24 iulie, 2013

Românii sunt mult mai mulţumiţi decât europenii când vine vorba de raportul calitate-preţ pentru electrocasnice şi maşini noi, dar mult mai nemulţumiţi în ceea ce priveşte băuturile alcoolice şi nealcoolice, fructele şi legumele, carnea şi produsele din carne sau produsele din lapte, indică Tabloul European de Bord al pieţelor de consum pe 2013.

România este pe locul 24 în UE în 2012 în ceea ce priveşte condiţiile pentru consumatori conform Tabloului European de Bord al pieţelor pentru consumatori publicat marţi de Comisia Europeană, aflându-se la acelaşi nivel ca în 2010 şi 2011.

Principalele categorii de produse apreciate de români sunt destul de diferite de cele evaluate similar de europeni. Astfel, pe primul loc în topul produselor apreciate se află aparatele electrocasnice mari, cu un scor mai mare cu 5,1 puncte decât media UE 27.

Sectorul băuturilor se bucură de o evaluare mult mai puţin pozitivă în România, cele alcoolice având un scor mai mic cu 6,3 decât în UE, iar cele nealcoolice cu 3,9 mai redus. În comparaţie cu scorurile obţinute în 2011, produsele din lapte şi cele de îmbrăcăminte şi încălţăminte au înregistrat scăderi de 4 şi respectiv 3,6.

Diferenţa negativă cea mai mare între scorurile înregistrate în România şi cele de la nivelul UE27 se observă la băuturile alcoolice, mai mic în ţara noastră cu 6,3 puncte, şi la evaluarea primită pentru categoria de produse fructe şi legume (-4,4). Nemulţumirea este însă una generală când vine vorba de alimentaţie, întrucât şi produsele din lapte (-3,6%), carnea şi produsele din carne (-3,8), pâine, cereale, orez, paste (-0,7) au avut avut în România scoruri mai scăzute decât la nivelul UE.

Datele folosite în Tabloul European de Bord pe 2013 privind condiţiile pentru consumatori provin din studiile anuale de monitorizare a pieţelor pe 2012, care vizează 21 de categorii de produse şi 30 de tipuri de servicii ce reprezintă circa 60% din cheltuielile totale ale gospodăriilor. (Mai multe, pe www.agerpres.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...