Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

RomFish: Seceta a generat pagube în piscicultură

Autor: Maria Demetriadmarți, 29 septembrie, 2015

Lipsa precipitaţiilor din acest an nu a pus la pământ doar culturile agricole, ci a generat pagube însemnate şi în piscicultură, din punctul de vedere al asigurării volumelor de apă necesare creşterii peştelui, nivelul pierderilor directe fiind estimat la 30% din producţie, potrivit Asociaţiei Naţionale a Producătorilor din Pescărie RomFish.

 

Prelungirea perioadelor caniculare chiar şi în luna septembrie a condus la imposibilitatea administrării de furaje timp de 40 zile calendaristice, pe durata întregului sezon vegetativ, adică perioada mai – septembrie, spune Cătalin Platon, directorul executiv al asociaţiei.

 

În aceste condiţii, în amenajările piscicole din jumătatea estică a României s-a înregistrat o reducere a ratei de creştere a materialului piscicol, ceea ce înseamnă că peştele nu va atinge greutatea optimă de comercializare, iar ciclul de producţie va fi prelungit cu un an, notează Ziarul financiar.

Scrisoare deschisă adresată de APRIL domnului ministru Petre Daea
Autor: meatmilk  /   joi, 20 decembrie 2018

Referitor la noua Lege a Laptelui, propusă de MADR, am primit la redacție următoarea Scrisoare deschisă adresată de domnul Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, domnului Ministru al Agriculturii Petre Daea. Iată textul integral:   Către: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale În atenția: Domnului Ministru, Petre...

CpDR: Stop OuG! Mediul privat nu poate fi ignorat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că avalanșa de măsuri fiscal-bugetare anunțate cu câteva zile înainte de sfârșitul anului și cu un impact semnificativ asupra, practic, întregii economii este inacceptabilă și, în același timp, este simptomul unei fracturi între guvernanți și agenții economici....