Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romovis critică modul de colaborare cu ANSVSA

Autor: Meat MIlkluni, 3 martie, 2014

(Comunicat) FNCOR, prin reprezentanţii Cioranu Nicolaie – preşedinte şi Ionică Nechifor – secretar general, ne exprimăm nemulţumirea vizavi de modul cum se lucrează în cadrul ANSVSA, privind normele de aplicare a legii 191/2012 ce face referire la identificarea animalelor.

Cu toate că am solicitat întâlnire de lucru între Federaţie şi ANSVSA pe acest subiect, acest lucru nu s-a concretizat nici până-n ziua de astăzi, mai mult în data de 20.02.2014 apare în MOf/O. Preşedinte ANSVSA nr.39/2010, modificat după bunul plac al conducerii, în care defineşte furnizorul secundar contrar legii.

Calitatea de furnizori secundari revine asociaţiilor profesionale reprezentative (conform definiţiei din lege, a organizaţiilor profesionale) pentru membri, iar medicilor veterinari pentru nemembri, iar în acest sens asociaţiile ar fi trebuit să prezinte lista cu membrii săi pentru a distribui crotaliile.

La orticolul 8, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins: «(3) Proprietarul de animale din exploataţiile unde s-au născut acestea achiziţionează mijloace oficiale de identificare, ce respectă criteriile tehnice stabilite de legislaţia comunitoră şi noţională, de la furnizori primari, precum şi de la orgonizaţia profesională a crescătorilor de animale sau de la medicul veterinar de liberă practică împuternicit, în cazul în care proprietarii de animale nu sunt membri ai organizaţiilor profesionale care au calitatea de furnizori secundari aprobaţi de către autoritatea competentă».

Faptul că nu se doreşte o colaborare corectă între Federaţie şi ANSVSA, considerăm că se încalcă drepturile noastre de a fi consultaţi, totodată un abuz de încălcare a legii. Federaţia – Romovis va contesta în instanţă şi va apela la Sindicatul Crescătorilor de oi din România pentru a organiza un protest faţă de modificările la Ordinul Preşedintelui ANSVSA nr. 39/2010 privind furnizorul secundar.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...