Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romovis: Fermierii nu renunță la proteste!

Autor: Maria Demetriadluni, 30 martie, 2015

Romovis anunță că fermierii nu renunță la proteste, în ciuda faptului că ministrul Daniel Constantin a inaugurat săptămâna trecută primele Măsuri pe noul PNDR 20140-2020, și începerea unor plăți, pe 30 martie.

 

Astfel, ca urmare a unor anunțuri emise la finalul săptămânii trecute, sindicatele mizează pe 3.000 de crescători de animale la protestul de pe 2 aprilie din București. Liderii sindicali cer demisia secretarului de stat Daniel Botănoiu, a Mariei Toma, șefa Direcției Organizări de Piață din sectorul zootehnic și a directorului general adjunct Gheorghe Neață.

 

Fermierii spun că le-a ajuns cuțitul la os și că problemele lor au fost prea mult amânate. Ajutoarele naționale tranzitorii, care nu au ajuns nici acum la fermieri, diminuarea cuantumului acestora, întârzierea deschiderii sesiunii de depunere a cererii unice de plată, Ordinul ministrului, legat de schemele de plată, conceput în defavoarea fermierilor, o cerere unică de plată, stufoasă cât un volum, sunt motive pentru un protest de amploare în fața clădirii Guvernului.

 

”Așteptăm ca Primăria Generală să ne autorizeze protestul. Actele sunt depuse și cam 3.000 de fermieri ne vom îndrepta spre capitală. Am fost și săptămâna trecută la Ministerul Agriculturii și nu am înțeles de ce am fost chemați? Puteam să ne trimitem pozele, dacă tot nu s-a ținut seama de părerile noastre. Ordinul ministrului, care completează Ordonanța de Guvern privind schemele de plată, e atât de întortocheat formulat, încât ne putem trezi cu Fiscul pe cap că ne cere subvențiile înapoi. Un singur exemplu și e de râs ce specialiști în zootehnie lucrează în Minister. Consumul de nutreț pe oaie  l-au făcut egal cu consumul pe iepure. Le-am spus: Păi, noi creștem oi sau iepuri?!”, a declarat pentru Agroinfo Marcel Andrei.

La protestul crescătorilor de ovine și caprine, o să se alăture și crescătorii de bovine. ”Se vorbește intens că îi vom avea lângă noi și pe fermierii din sectorul producției vegetale. Au și ei necazurile lor. Nici ei nu au primit ajutoarele naționale tranzitorii pentru 2014. În cazul lor, sumele nici măcar nu au fost deblocate”, a declarat la rândul său Ionică Nechifor, secretar general al Federației Crescătorilor de Ovine, Romovis. (Foto: Jurnalul.ro)

Afacerile din sectorul cărnii, analizate la Meat.Milk 2019 în Workshop
Autor: meatmilk  /   marți, 9 aprilie 2019

Aflat în degringoladă, cel puțin din perspectiva aprovizionării cu materie primă, afacerile din sectorul românesc al cărnii vor fi analizate în dezbaterea din finalul workshop-ului Carne, din după-amiaza zilei de 30 mai a conferinței internaționale Meat.Milk 2019.   Pe lângă modificarea structurală a consumului, lucru care...

Forumul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 5 aprilie 2019

(Comunicat) În perioada 2-4 aprilie a avut loc la București Forumul Consultativ al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și vizita directorului executiv al acestei instituții, dr. Bernhard URL, evenimente organizate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor...