Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Romsuintest Periș a sărbătorit ”Un an de produse sănătoase”

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 20 februarie, 2013

Ieri, la magazinul din Șoseaua Nicolae Titulescu din București, în cadru festiv a fost sărbătorit un an de la relansarea brandului și a ieșirii către marele public a produselor din carne ale SC Romsuintest Periș SA. Momentul festiv, la care au participat numeroși invitați, s-a desfășurat sub titlul generic ”Un an de produse sănătoase”, titlu care definește calitatea și etalonul deosebit de ridicat al activității acestei companii.

_DSC0522

Seara, definită de doamna Cristina Norocel, Director de Marketing și Comunicare al Reinvent Consulting, grup care deține Romsuintest Periș, a fost definită drept ”o întâlnire de suflet, cu aceia care ni s-au dovedit prieteni și care ne-au ajutat în efortul de a relansa activitatea companiei și de a aduce în atenția consumatorilor produsele noastre de o excelentă calitate”.

La evenimentul desfășurat într-o atmosferă destinsă, amicală, s-au putut degusta atât produse și preparate realizate la SC Romsuintest Periș SA, cât și vinuri de colecție.

La rugămintea redacției revistei Fabrica de Carne, doamna Cristina Norocel a făcut un scurt bilanț al anului care a trecut de la deschiderea primului magazin Periș, mai precis, cel care a găzduit sărbătoarea și a vorbit despre principalele direcții de dezvoltare ale companiei:

”Pentru SC Romsuintest Periș, anul care a trecut a însemnat foarte mult, un an în care am crescut, în care ne-am dezvoltat continuu. Pentru că, pănâ acum, firma era cunoscută doar pentru relațiile business to business, și nu pentru livrarea produselor, pupulației. Din păcate, consumatorul final nu cunoștea calitatea produselor noastre și, de aceea, am decis deschiderea către marele public și acest rebranding pe care îl sărbătorim acum.

_DSC0538Acum, ne aflăm în incinta primului magazin, deschis anul trecut sub brandul Periș dar am mai deschis un altul, sub brandul Krut, din strada Intrarea Panificației, în apropierea Pieței Gorjului din Capitală.

Ținta noastră, pentru anul 2013, este să ajungem la 13 magazine dar nu ne vom concentra doar pe București, ci vom deschide spații comerciale proprii și în Brașov, având fabrica de procesare la Bușteni, apoi, Sibiu și Ploiești. Așadar, vom urmări o dezvoltare regională a rețelei proprii de magazine, pe lângă continuarea colaborării pe care o avem cu rețelele de retail. Din această perspectivă, însă, nu excludem intenția de a achiziționa noi fabrici de procesare.

Deosebit de importantă este intenția noastră de a relansa activitatea de cercetare în domeniul cărnii de porc. După cum se cunoaște, la Periș există o mare tradiție în acest sens, Institutul de cercetări fiind în trecut în avangarda cercetării românești din domeniu. Studiem posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru a da o nouă dimensiune acestei activități, cu scopul de a oferi beneficiarilor noștri carne de cea mai bună calitate, material seminal cu performanțe de excepție și, desigur, produse de foarte bună calitate.”

 

Despre SC Romsuintest Periș

Peris este un nume cu greutate in domeniul zootehnic. Cu o traditie de peste 40 de ani, Peris constituie o emblema sinonima cu performanta in cresterea porcinelor.

In egala masura, specialistii din domeniu, dar si clientii si consumatorii, cunosc faptul ca la Peris se cresc rase de porci cu un gust unic si calitate ridicata, cu performante deosebite de crestere si procent de tesut muscular superior. Aroma, fragezimea si culoarea, precum si calitatea biochimica si tehnologica sunt motivele pentru care clientii apreciaza carnea de porc de Peris.

Recunoasterea performantelor si a calitatii carnii de la Peris este urmare a activitatii de cercetare desfasurate in cadrul unitatii, aceasta fiind singura din tara care efectueaza cercetare stiintifica in domeniul cresterii porcinelor.

Activitatea de cercetare a debutat la Peris in anul 1970 cand a fost creata Statiunea Centrala de Cercetare pentru Cresterea Porcinelor, iar in anul 1981 aici a fost infiintat Institutul de Cercetare si Productie pentru Cresterea Porcinelor Peris – prin inglobarea a 7 complexe de selectie.

De-a lungul anilor, la Peris au fost obtinute rezultate notabile: omologari si brevetari, ameliorari, obtinere de rase hibride, imbunatatiri ale metodologiilor de selectie si a tehnologiilor de crestere, colaborari la proiecte cu clinici medicale si institute de cercetare din domeniul biologic, agronomic si al medicinei.

Au fost, de asemenea, ameliorate populatiile de Landrace si Marele Alb.

S-au obtinut scroafe hibride cu performante reproductive superioare si hibrizi comerciali PERHIB.

Romsuintest Peris este un model de integrare atât pe verticala, cat si pe orizontala. Astfel, pe verticala pornind de la Fabrica de Nutreturi Combinate, complex de selecţie si de hibridare pana la abator, intregul flux este asigurat integral. Pe orizontala se realizeaza integrarea perfecta prin implicarea directa a cercetarii in toate sectoarele de activitate si secventele tehnologice.

In prezent, Romsuintest Peris S.A. parcurge un amplu proces de modernizare si retehnologizare, restructurare si reorganizare, repozitionare si rentabilizare.

Astfel, s-au derulat importante proiecte cu fonduri europene. A fost modernizat unul din complexele porcine – acesta fiind complet automatizat. A fost construit un nou abator – la ultimele standarde. Printr-un program structural s-a achizitionat o dotare de ultimul standard pentru laboratorul de analiza fizico-chimica si microbiologica.

Restructurarea si reorganizarea in vederea eficientizarii activitatii presupun si unele masuri mai dureroase, dar necesare, pe diferite perioade, cum ar fi reducerea personalului si a efectivelor de porcine pana la nivele considerate momentan optime.

Noua echipa manageriala foloseste acum o experienta actuala si vasta, precum si tehnici avansate de management. Un nou sistem informatic integrat de management – solutie a celui mai bun furnizor de pe piata – este in curs de implementare, in acest mod urmand a fi asigurate fluxuri de informatie in timp real si instrumente de analiza complexa. O traditie de o valoare insemnata este continuata astfel intr-un mod deosebit, pentru a fi mentinuta ca standard de excelenta.

Periș-Gustul cunoscut!

_DSC0517

_DSC0511

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...